≫ 

Pevačica Granda zbog problema sa licem nestala sa javne scene, a sada je progovorila o agoniji kroz koju je prošla!

Ivana je zbog ovog problema otkazivala nastupe i emisije

  • 1

Ivana Pavković (28) godinu dana mučila se sa dermatološkim problemom. Pevačici je muku mučila sa koprivnjačom, zbog koje se povukla sa javne scene, međutim tome je došao kraj.

- Ivani se pojavila alergija na licu pre oko godinu dana i u početku je mislila da je to akutno i da će brzo proći. Međutim, zdravstveni problem je postao hroničan i ona se zbog toga veoma loše osećala. Taj problem ju je sprečavao da se bavi svojim poslom, jer bi se alergija javljala kada bi nanela šminku na lice. To je u potpunosti promenilo njen život - otkrio je izvor blizak pevačici.

Ivana Pavković, Foto: Nikola Tomić

- Nemam više alergiju, hvala Bogu. Išla sam na akupunkturu neko vreme i nakon toga je to nestalo, ali nisam sigurna da li mi je to pomoglo ili je problem sam po sebi nestao. U svakom slučaju, sada sam mirna i mogu opet bezbrižno da se bavim pevanjem - smogla je snage i priznala i sama Ivana.

Urtikarija (koprivnjača):

Upala kože koja se aktivira kada imunološki sistem oslobađa histamin. Histamin dovodi do povećane propustljivosti malih krvnih sudova i "curenja" sadržaja zbog čega dolazi do otoka kože. Ukoliko dođe do oticanja dubokih slojeva kože, takvo stanje se naziva angioedem. Postoje dve vrste urtikarije, a to su akutne i hronične. Akutna urtikarija se javlja povremeno posle konzumiranja određene hrane ili dolaska u kontakt sa određenim okidačem. Može se takođe pokrenuti nealergijskim uzrocima kao što su toplota ili vežbanje, kao i lekovi, hrana, ugrize od insekata ili infekcije. Hronična urtikarija je retko uzrokovana specifičnim pokretačima, zbog čega alergološko testiranje obično nije korisno. Hronična urtikarija može trajati više mesecima ili godinama. Iako je koprivnjača često neugodna i ponekad bolna ne spada u zarazne bolesti.

VIDEO: Trudimo se: Kako Petar Mitić i Ivana Pavković odolevaju lošim stvarima koje donosi estrada

(Telegraf.rs/Scena)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tripko

    22. april 2019 | 20:47

    I ja imam isti problem... Kad god uzmem slicajno sok umesto piva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA