≫ 

Radoš Bajić šokiran vešću o smrti Igora Pervića: Imao je sve što film traži, sve što kamera voli

Igor Pervić preminuo je u Beogradu u 52. godini

  • 0

Smrt glumca Igora Pervića koji je posle duge bolesti preminuo u 52. godini, potresla je njegove kolege, među njima i Radoša Bajića, koji ga je lično poznavao i koji je radio sa njim.

Radoš je istakao da je Igor nekada polagao velike nade u srpsku glumačku scenu, ali da je, nažalost, krenuo drugim putem, kao i da je trebalo da mu bude poverena uloga za projekat čije snimanje počinje u junu ove godine.

- Pokojnog Igora Pervića sam kao mlađeg kolegu na početku njegove karijere uočio kao naočitog momka. Visok, stasit, markantan, oštrih crta lica, sa posebnim šarmom i harizmom koju traži film - sa svim što kamera voli, sa sjajnim predispozicijama da postane uspešni filmski glumac - istakao je Radoš.

Igor Pervić/ Foto: Milena Đorđević

- Nažalost, umesto uloga po kojima se očekivalo da se nametne javnosti, u prvi plan su stizale užasne informacije o njegovoj borbi sa najvećim porokom današnjice. Ne sećam se kada, do mene je stigla vest da je pobedio i sebe i zlo koje ga je obuzelo, da se iščupao iz kandži droge - dodao je jedan od najuspešnijih srpskih glumaca i scenarista.

- Bio sam veoma srećan kada sam ga prošle jeseni video na kastingu naše serije "Šifra Despot". Bio je nasmejan, srdačan, blag i veoma dobro je odigrao svoju ulogu. Iskreno sam bio srećan zbog njega. Mladi reditelj Đorđe Stanimirović je planirao da mu poveri veliku ulogu u seriji koju počinje u junu da snima za našu produkciju Contrast. Šokiran vešću o njegovoj smrti, veoma ga žalim. Neka počiva u miru - rekao je Radoš za "Kurir".

Radoš Bajić/ Foto: A. Nalbantjan

Igor Pervić preminuo je 23. aprila 2019. godine u stanu svoje majke u Beogradu, nakon duge i teške bolesti. 

Nekada je bio zavisnik od heroina, a imao je ludu sreću što je tada ostao živ. Priznao je da je s lepkom počeo sa 13 godina, potom je prešao na LSD, a već u 17. godini je probao heroin, i to je bio početak njegove agonije. Nakon što se izlečio od droge, nastavio je da se bavi glumom i pojavio se u serijama: "Moj rođak sa sela", "Seljaci", "Cvat lipe na Balkanu", TV filmu "Doba Dunđerskih", "Zvezdara", "Santa Maria della Salute" i drugim.

Glumac će biti kremiran u ponedeljak, 29. aprila, u 13 časova na Novom groblju u Beogradu. 

VIDEO: Srđan Žika Todorović plače na konferenciji filma "Južni vetar" posle pitanja o Nebojši Glogovcu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA