≫ 

"Za samo jedan minut oslikam ikonu Belog anđela!" Voditeljka Bojana Ristivojević sama našara i do 100 uskršnjih jaja, a evo kako proslavlja praznik! (VIDEO)

Voditeljka praznike provodi u selu kod svoje bake

  • 6

Voditeljka Bojana Ristivojević čije lice krasi kanal "Hepi" televizije posetila je redakciju Telegrafa i našu uskršnju baštu kako bi sa nama podelila kako ona sa svojom porodicom provodi najveći hrišćanski praznik Uskrs.

Osim toga što je pravi profesionalac u svom poslu Bojana u slobodno vreme i slika, pa nam je takođe otkrila da za samo jedan minut može na jajetu da oslika ikonu Belog anđela.

Bojana Ristivojević u Telegraf uskršnjoj bašti, Foto: Marko Jovanović

 

  • Bojana, kako se proslavlja Uskrs u tvom domu?

- Uskrs je praznik koji ja najviše volim. Iako su to najveći praznici Uskrs i Božić, meni je Uskrs nekako dosta bliži jer sam nekako od malena je bila zadužena za šaranje jaja u mojoj porodici. Tako da ja za svaki Uskrs išaram i do sto jaja. Ja to oslikavam. Oduvek sam volela da radim ikone, raznih svetaca ali mi je najdraža ikona Belog anđela. I onda kao mala sam naučila jako brzo da je radim, i da naslikam jednu ikonu Belog anđela meni treba u proseku jedan minut, dva... Tako da ja to brzo uradim. Svim prijateljima poklanjam ta jaja, ukrašavam ih... Spremam se nekoliko dana pre Uskrsa. Već sam spremila razne boje, tkanine u koje ta jaja stavljam, razne mašne, šljokice... To je neki proces koji kod mene traje nekoliko nedelja pre Uskrsa.

Bojana Ristivojević u Telegraf uskršnjoj bašti, Foto: Marko Jovanović
  • Zanima me pošto znam da ti imaš brata i sestru ko je u vašoj porodici nosio onu čuvenu pobedu u tucanju jajima?

- Moj brat zna uvek da izabere najbolje jaje. I on se kao mali koristio raznim trikovima. On bi koristio drvena jaja, onda bi u jaja sipao vosak.... Ja nisam imala puno sreće i ne umem da odaberem to tvrdo jaje kada mi posluže tu korpu sa jajima. Uvek  uzmem ono koje mi je najepše na oko, ili morčije jaje. Baba mi uvek ostavi na vreme to morčije jaje. Ta morčija jaja iako su mala jako su tvrda i ja njih koristim prilikom tih svojih obračuna.

Bojana Ristivojević u Telegraf uskršnjoj bašti, Foto: Marko Jovanović
  • Pošto evo i sad pominješ baku i često odlaziš kod nje na selo da li se Uskrs kao praznik izgubio nekako? Kako se nekad slavilo, a kako danas?

- U pravu si kada kažeš da se donekle Uskrs izgubio. Izgubio se u nekim porodicama koje su posegle za tim da rade više, razdvojene su... Nekako u mojoj porodici svi praznici su se zadržali. Ja imam nekako taj duh slavlja, praznika, proslavljanje praznika na pravi način. I drago mi je što je moja porodica to očuvala....

Bojana Ristivojević u Telegraf uskršnjoj bašti, Foto: Marko Jovanović
  • Tvoja uskršnja čestitka za naše čitaoce?

- Svim čitaocima portala Telegraf.rs želim srećne uskršnje praznike da ih u miru, veselju, ljubavi provedete uz svoje najbliže i puno sreće - želi vam Bojana Ristivojević.

Bojana Ristivojević u Telegraf uskršnjoj bašti, Foto: Marko Jovanović

Bojana Ristivojević u Telegraf uskršnjoj bašti, Foto: Marko Jovanović

Kompletan razgovor sa Bojanom možete pogledati u videu na početku teksta! 

(Marko Pantić, mpantic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jaaa

    28. april 2019 | 14:15

    Sve je to lepo, ali onda sidjes u onu Sodomu i Gomoru od "Parova".

  • Mara

    28. april 2019 | 14:34

    Ona je bas lijepa ovako prirodna i bez sminke...kad je vidim u parove kao da ima 50 god.

  • Miki rubiroza

    28. april 2019 | 19:27

    Eeee koliko si antipaticna kad bi samo znala.....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA