≫ 

Otkriveni novi detalji o Turčinu koji je ubio Šabana Šaulića: Nije bio samo pijan, već i pod dejstvom ove droge

- Tokom istrage, nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis)" - rekao je Kristof Makel, državni tužilac iz Bilefelda

  • 2
Šaban Šaulić, nesreća, turčin Printskrin: Westfalen-blatt.de, Foto: Marko Jovanović, Facebook

Pored toga što je Turčin Alsin Levent (35), koji je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su poginuli Šaban Šaulić (67) i Mirsad Kerić (43), u tom trenutku bio pijan, istraga je utvrdila da je bio i pod dejstvom droge kanabis.

Alsin je i dalje u istražnom zatvoru, a prema najavama iz Državnog tužilaštva u nemačkom gradu Bilefeldu, svakog dana se čeka da izveštaj o udesu na auto-putu II, kod isključenja za Gitersloh, bude kompletiran.

Državni tužilac Kristof Makel rekao je da će javnosti tada ustupiti i sud veštaka o uzroku tragedije koja je odnela dva života.

- Optuženi definitivno nije imao vozačku dozvolu - rekao je Karsten Borgmajer, novinar regionalng dnevnog lista koji je izveštavao o tragediji.

Stradali Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, Foto ilustracija: Telegraf/Facebook/mirsad.keric.33/Westfalen-blatt.de

- Tamo je vladala velika užurbanost. Spasilački timovi i lekari hitne pomoći upravo su napuštali mesto udesa. Povređeni putnici su već bili na putu ka obližnjim bolnicama. Automobili koji su se sudarili bili su od siline udarca, prevrnuti pod uglom od 180 stepeni na srednjoj kolovoznoj traci, onoj koja je predviđena za preticanje - objasnio je novinar Borgmajer.

Alsin, koji je u tom trenutku vozio "mazdu", optužen je za ubistvo iz nehata i po hitnom postupku sproveden je u istražni zatvor.

- Tokom istrage, nedvosmisleno je potvrđeno da je 17. februara 2019. godine bio pod dejstvom alkohola i droge (kanabis)" - rekao je Kristof Makel, državni tužilac iz Bilefelda.

VIDEO: Nekoliko sati pre nego što je poginuo, Šaban je pevao sa ovom pevačicom

VIDEO: Vanbračni sin Šabana Šaulića grcao u suzama na očevoj sahrani

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N. L

    6. maj 2019 | 13:10

    Kanabis nije droga!!! Kako ljudi ne shvataju, raste iz zemlje, to je obicna biljka. Mislim da duvan ima mnogo stetnije dejstvo nego kanabis!!

  • Danijela

    6. maj 2019 | 10:34

    E da vidimo sad koju ce Svabo dati Kaznu smesnu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA