Aleksandar, sin Mande koji je ubijen zajedno sa Arkanom: Moj otac nije bio njegov telohranitelj! (EKSKLUZIVNE FOTOGRAFIJE)

Sin Arkanovog dugogodišnjeg prijatelja je ispričao detalje druženja njegovog oca sa Arkanom

  • 3
Dragan Garić, Milenko Mandić, Željko Ražnatović Arkan, Ljubomir Mihajlović Dragan Garić, Milenko Mandić, Željko Ražnatović Arkan, Ljubomir Mihajlović, Foto: Privatna arhiva

Željko Ražnatović Arkan, komandant Srpske dobrovoljačke garde, ubijen je u beogradskom hotelu "Interkontinental" 15. januara 2000. godine, a u napadu na Arkana život su izgubili Milenko Mandić Manda (u 44. godini) i Dragan Garić (u 47. godini).

Sa Arkanom u "Interkontinentalu" bile su njegova supruga, folk zvezda Svetlana Ceca Ražnatović, kao i njena sestra Lidija Ocokoljić koje su se u trenutku atentata nalazile u obližnjem butiku.

Nakon što je prošle nedelje u javnosti pojavio Cecin i Lidijin iskaz sa saslušanja koje se tiče ubistva, star 19 godina, za Telegraf.rs oglasio se Aleksandar, sin Arkanovog dugogodišnjeg prijatelja Mande, koji je izgubio život prilikom atentata na Željka.

Prvo što je Aleksandar prokomentarisao jesu navodi da je njegov otac bio telohranitelj Ražnatoviću.

Željko Ražnatović, Milenko Mandić i Bata Bulatović, Foto: Privatna arhiva

- Oni su bili prijatelji dugogodišnji, ovaj ga je izvukao iz sobe maltene, koštalo ga života, a sad "telohranitelj"... Mislim, smešno je... Ima on svog Poletana, Šaponju telohranitelje, a on mu je bio prijatelj dugogodišnji, najbliži što postoji! - počeo je Aleksandar.

Na pitanje koliko zna o druženju svog oca sa Arkanom, Aleksandar kaže:

- Družili su se godinama, ja sam sa njima provodio svaki dan, po ceo dan! Sa tatom, Cecom i Arkanom...

Željko Ražnatović Arkan i Aleksandar Mandić, Foto: Privatna arhiva

- To je neko lupio glupost za telohranitelja i to samo prepisuju. Piše "Srpska dobrovoljačka garda - pripadnik". Kakav pripadnik? Čovek delio pare, pomagao sirotinji, to mu je bio život! - kaže on.

Aleksandar se potom osvrnuo i na tadašnji iskaz Arkanove supruge Cece, koja je ispričala potresne i jezive detalje sa lica mesta.

- Da, ona je pričala sa lica mesta, ali ona nije pominjala to. Zna ona dobro ko je Manda - kaže on.

Željko Ražnatović i Milenko Mandić, Foto: Privatna arhiva

Na pitanje u kakvim je sada odnosima sa Arkanovom porodicom, Aleksandar kaže da su im se putevi razišli.

- Taj je tragičan slučaj prekinuo sve te normalne odnose. Mene samo nervira to "telohranitelj", sve ostalo piše pa piše, znamo svi šta je bilo. Nema ništa sporno telohranitelj biti komadantu, ali nije bio telohranitelj, već dugogodišnji prijatelj - objašnjava Aleksandar.

- Radio je sa fudbalerima, pomagao je ljudima... Manda se bavio prodajom fudbalera za Južnu Koreju, i on i Arkan su imali zajedničke planove. Bili su do zadnjeg dana zajedno, bio je po njega u Zagreb, u zatvoru, da mu pomogne oko oslobađanja i kao podrška - objasnio je Aleksandar, sin pokojnog Mande.

(D.B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA