≫ 

"Hvala ti što mi nisi bio samo otac..." Teške reči Vojina Ćetkovića na komemoraciji Miši Janketiću (VIDEO) (FOTO)

Rekao mi je Gaga, onako šapatom, u poverenju, "Miša je vitez". E, pa, jesi, Janketiću, ljuti se koliko god hoćeš - govorio je Ćetković

  • 2

Vojin Ćetković se emotivnim rečima oprostio od velikog glumca Mihaila Miše Janketića, kojem je komemoracija održana u subotu, 18. maja, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, gde je odigrao najviše predstava.

- Hvala ti što mi nisi bio samo otac, nego i prijatelj. Hvala ti za onu čašicu loze u Stupici, kada si studente glume pozvao za svoj sto. Hvala ti za poeziju. Ti si jedini veliki glumac koji je dolazio da gleda klince da bi učio od njih. Da bi igrao u modernom ritmu, kako si rekao. Hvala ti što si nas štitio, jer mi smo uvek hteli da budem deo tog tvog neba - počeo je Vojin.

- Rekao mi je Gaga, onako šapatom, u poverenju, "Miša je vitez". E, pa, jesi, Janketiću, ljuti se koliko god hoćeš.

Komemoracija glumacu Miši Janketiću

Vojin Ćetković / Foto: Nikola Tomić

- Hvala ti na dobrom ukusu. Da znaš, zapisao sam neke tvoje misli. Hvala ti što si me vodao po ovoj sceni. Za ono kad si me gurao ispred sebe na poklonu, za sve ono gde sam te gledao, za uvek što sam te slušao... Za ludačku snagu i prkos. Za to što si dokazao da ništa nije pogrešno ako služi pravom cilju - završio je Vojin svoj emotivan govor.

Mihailo Miša Janketić, jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih glumaca, preminuo je 15. maja u Beogradu u 81. godini. Za sobom je ostavio suprugu i četvoro dece. U bogatoj karijeri odigrao je više od stotinu uloga u pozorištu, najviše u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, a ogroman trag ostavio je i na filmu, televiziji i radiju.

Vojinov govor pogledajte na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    18. maj 2019 | 14:36

    Nek mu je večna slava i hvala-nema komentara za velikog čoveka koga više nema a kad je rijaliti u pitanju svi nešto pišu greota

  • Jovan

    18. maj 2019 | 22:00

    Slava mu!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA