≫ 

Ogromno priznanje: Britanski Independent svrstao Marijinu "Molitvu" u 10 najboljih evrovizijskih pobedničkih pesama svih vremena!

Mariju 12 godina kasnije, istaknuti evropski mediji spominju kao vlasnicu jedne od najboljih pesama svih vremena koja se pojavila na ovom takmičenju

  • 4

Nakon pobede Marije Šerifović na Evroviziji Srbija nije imala previše sreće na ovom takmičenju.

Ipak, dobra stvar je da je naša jedina evrovizijska pobednica uspela da ostavi dubok trag i da je i sada, 12 godina kasnije, istaknuti evropski mediji spominju kao vlasnicu jedne od najboljih pesama svih vremena koja se pojavila na ovom takmičenju.

Marija Šerifović, Evrovizija, Eurosong Foto: Guliver/Johannes Simon/Getty Images

Naime, tokom evrovizijske groznice koja je proteklih dana tresla celu Evropu novinari britanskog Independenta analizirali su sve pesme koje su pobedile otkad takmičenje postoji i našu Mariju i njenu "Molitvu" svrstali među top 10 najboljih pobedničkih pesama svih vremena uz Abbu, Lorin, Džonija Logana, Selin Dion...

Marija Šerifović, Evrovizija, Eurosong Foto: Independent/Guliver/Johannes Simon/Getty Images

Independent Marijinu kompoziciju naziva "modernom operom" i "visoko-dramatičnom baladom" koja je pronašla svoj put do srca Evropljana uprkos činjenici da su u to vreme svi pribegavali ekstravaganciji i u pesmama i u nastupima.

Marija Šerifović Marija Šerifović, Printskrin: Evrovision TV

"Molitva" i danas izaziva najdublje emocije kod fanova Evrovizije, a Marija važi za vlasnicu jednog od najboljih vokala koji se ikad čuo na ovom takmičenju.

VIDEO: Flašama na pobednike i nameštanje glasova: Najveći skandali Beovizije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Wow

    20. maj 2019 | 16:54

    I Zeljka Joksimovica je svrstao Britanski casopis The Guardian medju 10 najboljh ikada :)

  • MK

    20. maj 2019 | 18:52

    MARIJA JE BILA I OSTALA CARICA 😄

  • Aaaa

    20. maj 2019 | 22:42

    I jeste najbolja pesma koja je prestavljala nasu zemlju jos za vreme Juge. Lepo je sto su to potvrdili i prepoznali oni koji su strucni. Bravo Marija!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA