≫ 

Sin Elene Karić uspešno završio "zelenu školu", nakon što ga je majka ispisala iz škole

- Želim da sva deca na ovoj neverovatnoj planeti imaju mogućnost da rastu i uče u takvom okruženju - napisala je Elena jednom prilikom na Instagramu

  • 16

Simon Karić, sin Elene Karaman Karić i Jugoslava Karića, završio je "zelenu školu", čime se Simonova baka Hafa pohvalila na društvenim mrežama.

- Kao prvo, bravo za našu dragu dobru snajku, a Simonovu mamu Elenu koja je našla i prepoznala pravu školu za našeg unuka Simona. Naš unuk Simon od sledeće godine kreće u gimnaziju. Čestitke od mene i dede, ponosni smo na tebe naše pametno unuče. Ti si naš genije, volimo te. Babica Hafica i deda Dragan - napisala je Hafa.

Podsetimo, Elena je donela odluku da svog sina Simona sa 12 godina ispiše iz škole, pošto je smatrala da je mnogo važnije ono što može da nauči mimo škole, te ga je preusmerila na kućno vaspitanje.

- Tako smo srećni i ponosni što smo deo ove inspirativne zajednice. Prošle godine smo započeli ovu neverovatnu avanturu i ušli u najzeleniju školu na Zemlji... Uz visoke akademske standarde, škola se takođe fokusira na održivost i kreativnost u okviru svog nastavnog plana i programa. Nema ocene do srednje škole: "Mi ne pravimo robote od dece", kako mi je jednom rekao neverovatni Pak Sal, direktor škole. "Želimo da budu kreativni"... Želim da sva deca na ovoj neverovatnoj planeti imaju mogućnost da rastu i uče u takvom okruženju - napisala je Elena na Instagramu.

Elena Karić sin Elena Karić sa sinom na Baliju, Foto: Instagram/elena.karamankaric

- Obrazovanje kod kuće je najbolja odluka koju sam ikad donela. Umesto da sedi satima u školskim klupama, naša učionica je tamo gde smo mi- u štali, u šumi, kraj vatre sa domorocima. Postoji li šta bolje od mogućnosti da budete divlji i slobodni, da vas odgajaju da budete ono što zaista jeste - ističe Elena.

Ranije, Elena je istakla da je bolje da njen sin sedi u štali, nego u učionici.

Školovanje u kućnim uslovima najbolja je odluka koju sam ikada donela. Umesto da sedimo satima za stolom, naša učionica je svuda. U štali, šumi, uz vatru domorodačkih plemena i na čarobnim mestima širom sveta - napisala je u februaru prošle godine Elena.

VIDEO: Nekoliko vekova biznisa: Evo čime su se bavili preci Bogoljuba Karića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA