Intervju, Jelena Rozga: Iskreno o Magazinu, muzičkim trendovima, da li bi nešto promenila - da može

- U meni je valjda odmalena usađeno to zrno iskrenosti kada pevam tako velike i jake balade kao što je bila "Ginem" i kao što je "Moje Proljeće" - kaže Jelena za Telegraf

  • 1
Jelena Rozga Foto: Promo

Jedna od najpopularnijih i omiljenih pevačica u regionu, Jelena Rozga, nastupiće 23. avgusta na Ušću u Beogradu u okviru letnjeg izdanja Music Week festivala, kada će se po ko zna koji put družiti sa beogradskom publikom koja je uvek sa velikim zadovoljstvom dočekuje i sa kojom svaki put ima sjajnu komunikaciju. Ovaj put to će biti na velikom otvorenom prostoru, zbog čega će publika dodatno uživati u druženju sa Rozgom.

Lepa Splićanka već godinama nosi titulu jedne od najlepših, najzgodnijih, a nezaobilazno i najnežnijih pevačica u regionu. Ova šarmantna i neodoljiva plavuša iza sebe ima zavidnu dugogodišnju karijeru i ne prate je skandali, a njena pojava malo koga ostavi ravnodušnim. Sa Jelenom smo popričali na razne teme, a s obzirom na to da je krase vrline kao što su iskrenost i spontanost, rado je odgovorila na sva pitanja.

  • Nema muškarca koji je imun na Vašu pojavu i na sam izgovor Vašeg imena, a mnogi Vas smatraju seks-simbolom. Smatrate li sebe seks-simbolom i kako se nosite sa time? Zapravo, kakav je osećaj biti jedna od najzgodnijih pevačica u regionu?

- Iskreno, ne. Naravno da prija kada dobiješ kompliment, ali meni je puno važnije kako se ja osećam dok sam na bini i saznanje da sam najsrećnija upravo na sceni. Ako isključimo krucijalne stvari za sreću, poput zdravlja, onda je sledeće sto me čini srećnom moja publika, pune sale i dvorane, energija koju delimo, ljubav koju osećamo. Tada za mene sve staje i obitavam u jednom mehuru sreće.

  • Od perioda Jelene kao pevačice u "Magazinu" do Jelene koja peva zrelu baladu "Moje Proljeće" prošlo je dosta vremena. Šta se promenilo i koji period je, iz sadašnje perspektive, lepši?

- Dok slušam ovo pitanje pred očima mi je slika mene sa nekih 18 godina kako pevam jednu od najvećih pesama Magazina "Ginem". Valjda je u meni odmalena usađeno to zrno iskrenosti kada pevam tako velike i jake balade kao što je bila "Ginem" i kao što je "Moje Proljeće". Ali, svakako, od tada do danas je puno vremena prošlo...

- Svoj put ne bih menjala ni za šta na svetu. Bilo je tu svega i svačega, dobrog i lošeg... Situacije se nameću, život ide, i vi paralelno sa njim, pa tako je i danas. Prošlost postoji da se sećamo lepih trenutaka i pamtimo lekcije naučene iz loših, a ja sam od onih koja živi za danas, puna pozitivne energije za sutra koje dolazi. Cenim svaki lepi trenutak i uživam u životu ovde i sada.

Jelena Rozga Jelena Rozga/Foto: Promo

  • Koja će Vam pesma grupe "Magazin" zauvek ostati omiljena?

- Oh, teško pitanje... Zapravo, to mi je trenutno veliki problem. Naime, radim na akustičnom albumu na kome želim podsetiti ljude na sve te divne pesme iz "Magazina" i svesna sam da moram paziti da mi album ne završi kao trilogija (smeh), ali s druge strane mi je teško odlučiti se koje pesme moram ipak ostaviti po strani. Ali, eto, recimo da će se moje omiljene naći na tom albumu.

  • S kojom srpskom pevačicom još niste, a voleli biste da snimite duet?

- Hm... Duet se upravo radi...ali ne smem još uvek otkriti o kome je reč.

  • Emina Jahović je pisala tekst pesme "Moje proljeće". Da li ćete i dalje sarađivati?

- Da, Emina je napisala i tekst i muziku te predivne pesme i bila sam presrećna kada je, nakon puno godina nakon što je "Moje Proljeće" napisano došlo u moje ruke. Pesma je ostavila svakako veliki trag i to ne samo u mom srcu, već i srcu mnogo ljudi u celom regionu. Emina je osetila moje impulse i mislim da će nam se putevi svakako ponovo ukrstiti. Takve energije, kada se dese i spoje, treba negovati.

  • Šta mislite o današnjim muzičkim trendovima, a šta o narodnjacima? Da li razmišljate o tome da promenite muzički pravac?

- Radim muziku i pesme koje me usrećuju, a vidim i kako publika reaguje na moje pesme. Ne bih menjala pravac, naročito ne zato što je nešto u trendu, ostajem dosledna onome što meni prija i u čemu se ja osećam dobro.

Jelena Rozga Jelena Rozga/Foto: Promo

  • Koja je najemotivnija stvar koju ste doživeli na nastupima?

- Uf, na nastupima me publika često rasplače bez ikakvog problema. Meni su trenuci provedeni na bini zaista među najdražim trenucima u životu, i kada se desi ta eksplozija emocija i ljubavi koju mi moja draga publika nesebično šalje, meni odmah suze krenu. Nema lepše stvari u životu nego osetiti takvu ljubav i videti sreću na tuđim licima, a da si ti delomičan "krivac" za nju...

  • Koga Jelena u svom životu najviše sluša? Svoje emocije, svoje najbliže ili...? Ko je Vaš najveći kritičar?

- Najviše slušam svoje srce i svoje šesto čulo. Poslušaću ja i prijatelje i saradnike, ali glavni "krivac" mojih odluka u životu sam samo ja.

  • S kim provodite najviše vremena kada nemate obaveze i u čemu najviše uživate?

- Iskreno, budući da sam često na putu, najviše uživam kada mogu biti u svom domu u Splitu. Čeznem ponekad za onim običnim danima, a pritom mislim na dane kada nemam obaveza, kada se mogu probuditi prirodno bez alarma, i onda, što bi mi Dalmatinci rekli, laganini ceo dan.

  • Kada biste morali da se preselite iz rodnog Splita, koji grad bi to bio?

- Verovatno Rim. Volim energiju tog grada, klimu, ljude.

  • Da li bi Jelena Rozga ikada pristala da više ne bude plava - i u koju boju bi se ofarbala?

- Ne bih.

Jelena Rozga Jelena Rozga/Foto: Promo
  • Čini se da Vam godine ne mogu ništa, da ste kao vino. Ono dalmatinsko. (smeh) Koliko rada i truda se krije iza Vašeg fantastičnog izgleda?

- Hvala na komplimentu. Po pitanju nege tela i lica sam jako disciplinovana i verujem da se sve to vraća, jer koža pamti. Delom jeste naravno zaslužna i genetika, ali ipak nastojim ne preterivati ni u čemu, pravilno se hranim i slušam svoje telo. Isto tako, trudim se okružiti pozitivnim mislima. Najveći neprijatelj lepog izgleda je upravo stres, pokušavam koliko mogu da ga svedem na najmanju moguću meru.

  • Za kraj, da se dotaknemo malo i muškaraca. Objave kog holivudskog frajera na Instagramu Jelena nikako ne propušta?

- Ne pratim ih, tako da ne mogu dati odgovor na ovo pitanje. (smeh)

  • Ko je bolji frajer, Željko Joksimović ili Srđan Predojević?

- I jedan i drugi su moji dragi prijatelji.

(Branka Bajić - b.bajic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vaske

    25. jul 2019 | 07:50

    Vešto izbegla odgovore na nekoliko pitanja. Pametna žena.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA