≫ 

Ovako Boki 13 sa saradnikom izlazi iz vile sa 1.000.000 evra u koferu! (VIDEO)

Na snimku koji će biti korišćen u istrazi protiv Bojana Jovanovskog navodno se čuje kako muškarac koji daje novac kaže: "Nisam ja seljak da šaljem evre u crnoj kesi"

  • 9
Bojan Jovanovski, Boki 13 Boki 13 napušta vilu biznismena, Printskrin: Youtube/La Verita

Bojan Jovanovski (32) uhapšen je 15. jula na granici sa Grčkom - "Bogorodica", po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, a zbog navodnog primanja nagrade za nelegalan uticaj i pranje novca.

Boki 13, osumnjičen je za milionsku iznudu u Skoplju, a deo novca koji je navodno iznudio od skopskog biznismena, dobio je u skupocenoj torbi "luj viton".

Na snimku koji će biti korišćen u istrazi protiv Bojana Jovanovskog navodno se čuje kako muškarac koji daje novac kaže: "Nisam ja seljak da šaljem evre u crnoj kesi".

Boki 13 milion evra Navodno izneti novac, Printskrin: Youtube/La Verita

Pored Bokija 13 uhapšen je i njegov prijatelj Zoran Mileski (Zoki Kičec), a obojica se sumjiče da su od biznismena Jordana Orce Kamčeva (49), koji je pod istragom tužilaštva,  navodno tražili osam miliona evra kako bi preko svojih veza i prijateljskih kontakata sa tužiocem obezbedili da se postupak protiv njega obustavi.

Pogledajte snimak:

- Bokiju se na teret stavlja i pranje para, tj. da je novac koji je iznudio ubacio u legalne tokove kupovinom skupocene garderobe i umetničkih dela, kao i kroz putovanja - preneli su mediji.

Posle saslušanja, sud je Jovanovskom i Mileskom odredio pritvor do 30 dana.

- Jovanovski je smešten u "haškom odeljenju" zatvora u Skoplju. Iako mnogi misle da je reč o luksuznom odeljenju ovog pritvora, istina je drugačija. Ako je napolju 30 stepeni, u ćeliji je 40, jer je izolacija loša. To su prostorije kojima je neophodna rekonstrukcija - rekli su iz zatvora i objasnili da je bezbednosna procena bila takva da Jovanovski treba da bude izdvojen.

- Ćeliju deli sa jednim pritvorenikom. Nije praksa da bilo ko bude sam - objasnili su.

Bojan Jovanovski, Boki 13 Snimak Bokija i još jednog muškarca sa sigurnosnih kamera, Printskrin: Youtube/La Verita

Beogradski mediji prenose da je tužilac Katica Janeva pokrenula postupak pred Evropskom unijom zbog slučaja korupcije u koji je, kako kažu, umešan miljenik Brisela i Mogerinijeve, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, kao i njegov savetnik Zoran Bašanović.

Makedonski mediji preneli su priču italijanskog portala, ne pominjući Zaeva, njegovog savetnika Zorana Bašanovića i druge aktere.

DETALJI 

- navodna isplata je bila u novčanicama od po 50 evra

- Luj Viton torba plaćena je 3.500 evra

- tužilaštvo navodno poseduje sve dokaze protiv Bokija 13 i Zokija Kičeca, od audio do video snimaka

- navodno je isplaćeno 1,5 miliona evra, od dogovorenih 8 miliona

- tužilac za kojeg se sumnja da je umešana u čitavu aferu jeste Katica Janeva

- 15. jula uveče policija je zaplenila telefon tužioca Katice Janeve, kao i kompjuter njenog sina Lazara Janeva, inače glavnog čoveka pravne službe televizije 1TV, čiji je osnivač Boki 13. Zalenjen je i kompjuter Bokija 13

- jedan od biznismena koji su Bokiju navodno davali novac kako bi im on sredio "olakšice" kod tužioca Katice Janeve navodno je Jordan Kamčev

- Biznismeni čija se imena pominju u aferi koja trese Makedoniju su i Tome Glavčev, Ratko Dimitrovski, Dejan Pandeleski, Vladimir Todorović, Siljan Micevski, Zoran Azmanov

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA