≫ 

Bokiju 13 produžen pritvor

Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca.

  • 9
Boki 13, Bojan Jovanovski

Printskrin: Youtube/МАКФАКС

Na zahtev tužilaštva, sud u Skoplju produžio je pritvor Bojanu Jovanovskom, poznatijem kao Boki 13, na još 30 dana. Pored Bokija pritvor je produžen i biznismenu Zoranu Milevskom, poznatijem kao Zoki Kičec.

Njih dvojica optuženi su da su od bizsnimena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra, a sve u zamenu za oslobađanje od pritvora,pošto su navodno to mogli da završe putem svojih veza.

Nakon objavljivanje audio snimaka telefonskih razgovora između Jovanovskog i Kamčeva na italijanskom portalu “Verita”, javnost je saznala da je u ceo slučaj umešana i šefica Specijalnog tužilaštva u Skoplju Katica Janeva.

Ona je u jednom od telefonskih razgovora rekla Kamčevu da ne brine i da će sve biti ok.

Inače, na osnovu pravila rada Specijalnog tužalaštva, jedino Janeva može da odobri rešenje o oslobađanju od pritvora optuženih u slučajevima koje vodi ovo tužilaštvo.

Boki 13

Boki 13, Foto: Instagram/boki13official

Jovanovski i Milevski su optuženi za primanje nagrade za protivzakonski uticaj, dok je Boki 13 optužen i za pranje novca.

Istraga u slučaju “Reket” je u toku i očekuje se njeno proširenje.

Danas je u skopskom tužilaštvu saslušan tužilac iz Specijalnog tužilaštva Lile Stefanova, koja je prošle nedelje izjavila da se nije složila sa šeficom tog tužilaštva Janevom u vezi oslobadanja Kamčeva iz pritvora.

Na saslušanje u skopskom tužilaštvu treba da se pojavi i Janeva, ali kako navode makedonski mediji, ona još nije dobila zvaničan poziv.

VIDEO: Ovako Boki 13 sa saradnikom izlazi iz vile sa 1.000.000 evra u koferu! (VIDEO)

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA