• 2

Porodica pokojne Dijane: Neka te u tišini večnog mira prati naša ljubav, jača od vremena i zaborava

Pokojnoj Dijani porodica će dati će dati četrdesetodnevni pomen u petak 30. avgusta

  • 2

Miloš Milojković, brat pokojne misice Dijane Milojković, obavestio je prijatelje da će pomen njegovoj pokojnoj sestri biti održan u petak, 30. avgusta.

- Obaveštavamo rodbinu i prijatelje da će se našoj dragoj i voljenoj Dijani Milojković davati četrdesetodnevni pomen u petak 30.08. 2019. godine u 11 časova na groblju u Ćupriji. Draga naša Dijana, neka te u tišini večnog mira prati naša ljubav jača od vremena i zaborava. Neka te anđeli čuvaju, počivaj u miru. Ožalošćeni - neutešna porodica, rodbina i prijatelji - obavestio je Miloš.

Miloš Dijana Milojković pomen

Miloševa objava, Printskrin: Instagram/mmmilasin

Podsetimo, Dijana je preminula 22. jula 2019. godine u 33. godini, posle višegodišnje borbe za invanzivnim rakom materice.

Saznala sam sasvim slučajno na rutinskoj kontroli, na koju sam otišla zbog poremećaja u ciklusu.Bila sam sigurna da nije ništa strašno. Smatrala sam da je to posledica stresa ili česte promene klime. Apsolutno mi nije padalo na pamet da za to postoji neki ozbiljan razlog - ispričala je Dijana jdnom prilikom.

Kada je saznala za dijagnozu, imala je samo 27 godina, a saznanje je došlo kao hladan tuš.

- U trenutku kada su mi tako direktno i surovo saopštili vest - bila sam iznenađena. Doktor mi je izgovorio pravo u lice: "Boluješ od invanzivnog karcinoma", pa je rekao i neke stvari koje smatram da nisu bile etičke, poput: "Sada spasavamo živu glavu, zaboravi na sve, samo je glava u pitanju".

- Ni sama nisam mogla da pretpostavim da ću tako odreagovati jer znam kako sam ranije reagovala kada bih čula da neko drugi ima karcinom. Rekla sam sebi "ok, to je to". Imam za cilj da izađem iz svega ovoga kao pobednik. Doktor mi je, takođe, rekao da u narednih godinu dana ne planiram ništa, dok sam ja samouvereno mislila da preteruje i da će to već za tri meseca biti u redu. Međutim, onda sam tek videla koliko ozbiljnog protivnika imam i da to nije baš tako lako - ispričala je tada Dijana.

U toku dijagnostike, Dijanina bolest je malo uznapredovala, pa operacija nije dolazila u obzir. Da jeste, njeno lečenje bi bilo mnogo lakše.

Dijana Milojkovic

Dijana Milojkovic, Foto: Instagram/dijanaslife

- Odmah su me poslali na zračenje. Imala sam 25 spoljašnjih i 4 unutrašnja zračenja. Mislila sam da je sada sve gotovo, ali onda sam primetila da su mi limfne žlezde bile uvećane. Verovala sam da je to posledica zračenja. Onda me je doktor poslao na PET skener, gde sam otišla potpuno sigurna u sebe i svoje zdravlje.

Dijana Milojkovic

Dijana Milojkovic, Foto: Instagram/dijanaslife

Nažalost, PET skener je pokazao metastaze. Tada je u Dijani proradio inat.

- Ja sam vedrog duha, pozitivna, optimista, u životu nisam psihički pala, a kamoli ovo kad mi se desilo. Kada sam videla rezultate, kao da mi je proradio neki inat. Da li je moguće da nije kraj posle svega što sam prošla?

Borbu je do poslednjeg dana hrabro nastavila.

Dijana, mis Evrope iz 2014. godine, svojim odnosom prema borbi sa rakom inspirisala je hiljade ljudi koji se ugledaju na nju.

VIDEO: Stefan Karić se emotivnim videom oprostio od bivše devojke, misice Dijane

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Vera

    Cela Srbija i svi koji su je poznavali plakali su za njom. Tuga do neba!

  • Baba

    Tuga :(

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima