Preminuo dugogodišnji gitarista Dina Merlina i najbolji prijatelj Milića Vukašinovića

Amir Bjelanović Tula sarađivao je sa Merlinom dugi niz godina. Preminuo je u 57. godini

  • 2
Dino Merlin, arena, koncert Dino Merlin na jednom od svojih koncerata/Printskrin: Telegraf, YouTube/Dino Merlin Official

Sarajevski gitarista, kompozitor i tekstopisac Amir Bjelanović Tula preminuo je u sredu, 11. septembra, u 57. godini života. Bio je nekadašnji član grupe "Merlin", a godinama kasnije sarađivao je sa Dinom Merlinom.

Preminuo je nakon dugogodišnje borbe sa rakom želuca i jednjaka, prenosi Radio Sarajevo.

Tula je surađivao s brojnim bendovima i poznatim glazbenicima. Najviše je radio s Dinom Merlinom (56) kao član nekadašnjeg benda 'Merlin', ali i godinama kasnije.

Dino je, kao i mnogi muzičari na prostorima bivše Jugoslavije duboko potresen ovom tužnom vešću, a od prijatelja i kolege oprostio se na društvenim mrežama.

- Dragi Tula, mislim na tebe. Uvek ćeš imati posebno mesto u mom srcu. Tvoj Dino - napisao je Merlin uz njihovu zajedničku fotografiju.

Od muzičara se oprostio i Milić Vukašinović čiji je Tula bio najbolji prijatelj, a svoju tugu iskazao je takođe na društvenim mrežama.

- Danas mi je umro najbolji prijatelj i kolega iz Sarajeva, Amir Bjelanović Tula, bivši gitarista grupe Merlin. Izvanredan čovek i drug, neka mu je laka zemlja, zbogom Tula, jarane - napisao je Milić.

Preminuli muzičar početkom godine je bio na operaciji i osećao se dobro poslednjih meseci.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • samo vas posmatram

    12. septembar 2019 | 10:19

    Gadi mi se vise ovo oprastanje preko drustvenih mreza i kakvih portala, brate svi mi dozivimo gubitag voljene i drage osobe, odes toj porodici pomognes u najtezim trenutcima, budes uz njih, a ne srocis clanak i na drustvenu mrezu i sad mi da vidimo koliko ti je prijetelj, a sto na toj istoj mrezi dok je covek bio ziv ne okaci slike sa njim, ne mislim na ovog Milica, vec uopste za ovaj vid oprastanja

  • Rajvos@

    12. septembar 2019 | 10:24

    Dobri čovječe laka ti zemlja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA