≫ 

Prijatelji govorili o Milovanu Iliću Minimaksu, pa se prisetili njegovih poslednjih dana života

- Minimaks je izuzetna ličnost u svetu novinarstva. Napravio je jedan iskorak kao novinarstvu, u smislu da je stvorio novi žanr koji ranije nije postojao... - rekao je Minja Subota

  • 4

Ekipa emisije "Premijera - vikend specijal" emitovala je prilog o najvećoj televizijskoj zvezdi na našim prostorima, pokojnom Milovanu Iliću Minimaksu, koji je 2005. godine preminuo nakon duge i teške bolesti.

Oni koji su Minimaksa najbolje poznavali govorili su o njemu, a među njima i voditeljev prijatelj, mađioničar Lazar Anitić - Big Lale, koji je otkrio kako je izgledao momenat pred Minimaksov odlazak na operaciju.

- On je otišao sa ciljem da mu presade jetru. On je imao jedan peh, kada su ga izvlačili iz kola, stavio je torbicu gore, a unutra je imao tada šest hiljada maraka. Ja mislim da njemu ta jetra i nije presađena i da njega nisu ni otvarali, već da su videli u kojoj je on fazi, da je njemu to zahvatilo i pankreas i da je to otišlo malo više. Moje mišljenje da to nije urađeno kako treba i otišao je - rekao je Lale.

Big Lale

Big Lale, Printskrin: Youtube/Emisija Premijera

Minja Subota ispričao je kako se Minimaks osećao i kako je provodio poslednje dane.

- Milovan Ilić Minimaks je izuzetna ličnost u svetu novinarstva. Milsim da se to ne podvlači dovoljno. Napravio je jedan iskorak kao novinar, u smislu da je stvorio novi žanr koji ranije nije postojao... On u poslednje vreme nije bio zadovoljan, osećao je i bolest i uopšte se nije lepo osećao zato što su se njegove emisije odvijale u nekom ustaljenom okviru, a ne onako kako je on to želeo, jer je on hteo da imaju neke sporedne radnje - rekao je Minja.

Minja Subota

Minja Subota, Printskrin: Youtube/Emisija Premijera

Njegov sin reper Vladimir Ilić Ila rekao je da je ponosan na njega što je ostavio veliki trag u javnom i medijskom životu

- Ostavio je stvarno jedan neizbrisiv trag, koji će retko ko da postigne - rekao je Ila.

Vladimir Ilić Ila

Vladimir Ilić Ila, Printskrin: Youtube/Emisija Premijera

Prilog o Minimaksu pogledajte u videu ispod:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA