• 1

Policijska racija u kući Bokija 13: U pritvoru i njegov otac

I otac Bojana Jovanovskog osumnjičen je da je učestvovao u aferi Reket

  • 1

U Makedoniji je počela policijska racija u kući Mileta Jovanovskog, oca Bojana Jovanovskog, poznatijeg kao Boki 13, osumnjičenog u predmetu Međunarodne unije za reket.

Jovanovski je jedan od osumnjičenih je u novoj istrazi protiv Bokija 13. Bojan Jovanovski optužen je za "primanje nagrade za nezakonit uticaj" i "pranje novca i drugu imovinsku korist", Zoran Mileski Kicec, osumnjičen za uticajnu trgovinu i bivša specijalna tužiteljka Katica Janeva koja se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlaštenja.

Jovanovski i Janeva nalaze se u pritvoru u zatvoru u Skoplju, a Milevski je u kućnom pritvoru. Jovanovski je juče trebalo da da izjavu u Tužilaštvu, ali je bio bolestan i hitno je prebačen u bolnicu, a potom mu je određen pritvor.

Boki 13

Bojan Jovanovski, poznatiji kao Boki 13/Foto: Instagram/boki13official

U oktobru 2017. godine, ispred porodične kuće porodice Jovanovski u naselju Taftalidže, zapaljen je automobil njegovog oca. Automobil marke "BMW 5", koji je bio parkiran u dvorištu, nepoznat počinalac navodno je polio benzinom i zapalio, a eksplozija i požar su bili toliko jaki da su razbudili sve komšije, prenela je tada televizija "Telma".

Na zahtev tužilaštva, sud u Skoplju u avgustu ove godine produžio je pritvor Bokiju 13 na još 30 dana. 

(Telegraf.rs/Infomaks)

Komentari

Preporuka sa Weba

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima