≫ 

Neću se smiriti dok Mariji Šerifović ne stavim veštačke trepavice

Olja Beočanin, poznata šminkerka otkriva tajne srpske estrade

  • 14
Olja Beočanin Foto: Privatna arhiva

Pod njenom četkicom gotovo sve dame sa estrade za samo nekoliko minuta postaju najlepša verzija sebe. Sa njom dele svoje najdublje tajne, jer znaju da će ih ona zadržati samo za sebe. Njena šminkernica je ponekad i mesto svađa, intimnih okršaja, suza radosnica. Reč je o Olji Beočanin, koja je već punih 25 godina jedna od najistaknutijih i najpriznatijih šminkerki na srpskoj javnoj sceni. Osim estrade, Olja šminka i voditelje, glumce, modele.

Olja Beočanin Foto: Miralem Čaušević

Nakon što zadobiju njeno poverenje, zvezde koje šminka ne postavljaju pitanja nego joj se potpuno prepuštaju. Otkriva nam koje su najteže za saradnju, a sa kojima je najlakše postići dogovor.

- Rad sa velikim zvezdama je najlakši, zato što su one profesionalci koji odlično znaju šta hoće. Sa njima se lako postiže dogovor i to čini da rad bude pravo zadovoljstvo. Malo je teže raditi sa onima koji tek počinju, sa ljudima koji nisu ostvareni - priča šminkerka.

Olja Beočanin Foto: Privatna arhiva

Iako Olja godinama šminka i muškarce i žene, priznaje da joj je veće zadovoljstvo rad sa ženama. Kako kaže, muškarci uglavnom imaju odbojan stav prema šminkanju, sve dok ne shvate da se zakon kamere mora ispoštovati i da ten mora da bude pripremljen.

Među zvezdama koje svakodnevno ulepšava, ima i onih koje imaju jaku šminku koja mora da bude urađena kao da je nema na licu. Jedna od njih je Marija Šerifović.

- Sa Marijom Šerifović radim dugo. Stalno se šalim da se neću smiriti dok joj ne stavim veštačke trepavice. Njena šminka nije zahtevna. U nekim momentima naše saradnje sam joj stavljala maskaru. Sećam se - stavim jedan sloj, krenem drugi, ona me uhvati za ruku onako grčevito i pita me da li sam poludela. Onda smo sveli sve to na jedan dobar ten, malo konturinga i tu se priča sa njom završava, maskaru više ne pominjem - prepričava Olja kroz smeh.

Olja Beočanin Foto: Privatna arhiva

Tokom rada u sklopu Grand produkcije, Olja ističe da joj je saradnja sa vlasnicima Sašom Popovićem i Lepom Brenom bila jako uspešna.

- Saradnja sa Sašom je trajala punih 16 godina. On je čovek koji maksimalno ispoštuje svaki dogovor. Ako ste neko koga on ceni kao čoveka od poverenja koji radi svoj posao dobro, jer samo takve igrače prima u tim, onda je sa njim saradnja zagarantovana - priznaje Beočanin i dodaje da je i Lepa Brena je veliki profesionalac, žena koja ume u svakom momentu da odredi količinu i stil šminkanja koji se usklađuje prema njenoj garderobi, povodu i prilici za koju se šminka.

Radeći sa zvezdama, Olja je morala da menja i svoje navike. Kao strastveni pušač imala je problem sa neprijatnim mirisom koji se nakon konzumacije duvana zadržavao na njenim rukama. Nakon svake zapaljene cigarete morala je iz šminkernice da trči napolje kako bi oprala i dezinfikovala ruke, što joj je oduzimalo dosta vremena.

Olja Beočanin Foto: Miralem Čaušević

- Prosto ja radim sa ljudima, dodirujem njihovo lice i tražila sam način kako da nastavim da pušim, ali da mi ruke nemaju neprijatan miris. Otkrila sam glo, uređaj koji zagreva duvan i apsolutno nemam nikakav neprijatan miris na rukama posle njega. Neko sam ko dosta vodi računa o mirisu prostorije i stalno imam neke prskalice za osveženje vazduha. Ali, ako vi sa jedne strane težite da vam sve miriše i onda zapalite cigaretu - sve ste srušili.  Smatram da je glo odlično rešenje za profesionalce iz moje branše - ističe Beočanin.

Od voditelja koje je pripremala za nastup pred kamerama, šminkerka posebno ističe Draganu Katić.

 - Dragana je jedna dama sa stilom. Mi se i privatno družimo, već 16 godina i odlično se razumemo. Veruje mi i uvek se konsultujemo oko toga šta će da obuče, da uradi sa kosom – poverava mi  celokupan izgled. Ona je jako lepa i negovana, a uvek je zadovoljstvo šminkati takve žene - navodi poznata šminkerka.

Olja Beočanin Foto: Miralem Čaušević

Šminkajući Zvezde Granda, sve je prošla sa njima – od prve do poslednje sezone i kako kaže, za njih se najviše vezivala.

Od onih koje su svoju karijeru nastavile i nakon takmičenja, Olja i dalje sarađuje sa Slavicom Ćukteraš, Milicom Pavlović, Aleksandrom Marjanović. Trenutno najviše šminka Aleksandru Bursać koja kod nje zbog nastupa dolazi nekoliko puta nedeljno.

U svojoj dugogodišnjoj karijeri, Olja je sa klijentima prošla kroz razne periode i uspela da zadobije poverenje i onih koji su zahtevniji. Trenutno radi na pripremi solističkog koncerta Mire Škorić, za koju kroz smeh govori da spada među one ljude koji nemaju strah od nje.

- Ljudi imaju strah od nje jer ona je čovek koji vas prihvati ili ne. Dugi niz godina sarađujemo, sad pripremamo njen solistički koncert, uvek je prepuštena i dopušta da bude moja odluka šta ćemo da radimo na njenom licu - završava Olja.

Video: To je do samopouzdanja: Ceca otkrila kako se osećala bez šminke na sceni

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MUKTE

    16. oktobar 2019 | 19:17

    to decacima nije potrebno

  • ime

    16. oktobar 2019 | 11:24

    Ako je ovo njen rad na miri skoric, na ovoj slici gde su zajedno onda je to strasno lose. Ovo izgleda kao da se tinejdzerka sama nasminkala “za sve pare”. Uzas

  • Milašin

    16. oktobar 2019 | 12:08

    Teško da bi joj trepke nešto pomogle.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA