≫ 

Udovica Olivera Dragojevića: "Mom ocu je izgovorio ove reči i više nikad nije otišao u Srbiju"

Dragojević je njenom ocu dao obećanje kog se držao do poslednjeg dana života

  • 45
Vesna Dragojević Printskrin: Youtube/TV1

Vesna Dragojević, udovica hrvatskog pevača i kantautora Olivera Dragojevića, otvoreno je pričala o njegovom obećanju da nikad neće održati koncert u Srbiji.

Bio je veoma cenjen i tražen izvođač, punio je dvorane širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije pa sve do Pariza, Njujorka i Moskve, ali Srbiju nakon 1991. godine nije posetio.

Vesna se prisetila njegovog obećanja za koje misli da je bilo presudno, zato što je on bio čovek koji se čvrsto držao svoje reči.

- Nikad ništa grubo nije rekao. On je bio takav, držao je do reči u mnogo situacija, ne samo to. Kada je počeo rat, mama, tata i sestra su došli ovde, bili su kod mene u Splitu. Na televiziji smo videli kako gore brodovi, a među njima bio je i veliki brod od 10 metara mog oca, koji je počeo da gradi kad sam još ja išla u osnovnu školu, a zvao se "Kopakabana". Otac je video kako taj brod gori, pa je počeo da plače i kuka - prisetila se Vesna.

Vesna Dragojević Vesna Dragojević, Printskrin: Youtube/TV1

- Oliver je mu je tada rekao da se ne nervira, rekao mu je: "Ja sam tamo mnogo radio, bilo sam milion puta, ako vas to teši, nikad više neću tamo pevati." To je jedina rečenica koju je rekao u vezi toga i ne bi spomenuo da ga nisu pitali. Ništa on nije imao protiv, dolazili su Srbi i novinari u Sarajevo, Tuzlu, Makedoniji na njegove koncerte... Nije on imao ništa protiv, pa nije ni narod za sve kriv - pričala je Vesna u emisiji "Ognjena zemlja".

Video: Ovako se Split oprostio od Olivera Dragojevića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sexo

    17. oktobar 2019 | 19:00

    Kako nije nikada cuo da su 1991 ustase iz Zagreba odvele porodicu Zec na Sljeme i ubili sa dva mala djeteta? Nije nikad ni trebao otvoriti usta smrdljiva

  • salko

    17. oktobar 2019 | 23:22

    Dinu Merlina je Beograd docekao zaista u velikom stilu,vjerovatno bi slicno bilo i sa Oliverom.Neko ce reci da je narod naivan i da je olako presao preko nekih izjava tokom rata,ali daj pocnimo od sebe i zapitajmo se kako smo razmisljali dok su padale granate,a kako danas kad je kakav takav mir.Licno mislim da je Oliver trebao nastupiti,ali ga ne treba ni osuditi zbog njegovog stava.Pa njegove pjesme su pjesme sviju nas,univerzalne za svakog normalnog covjeka.Ne mogu izazvat nista lose,osim dva sata uzivanja.A to je valjda ono sto nam treba...

  • goran...

    17. oktobar 2019 | 17:26

    a kako tvoj otac i oliver nisu nikad pogledali neku emisiju o jasenovcu i svim ustaskim zlodjelima sto su radjena,kako nikad nisu gledali sta se tamo radilo srpskoj djeci,to nisu bile stvari,kuce,brodovi nego ziva neduzna bica koja su hrvatski zlotvori klali...kam puste srece da nikad nije krocio na tlo srbije,pa kakav god umjetnik bio...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA