Vladan Savić otkriva na čemu trenutno radi i kako je MAGLA bend osvojio Balkan

Našu muziku za novu pesmu  hteo je Džejson Derulo

  • 1
Vladan Savic Magla bend Foto: Privatna arhiva

Zahvaljujući nezaboravnoj atmosferi koju pravi, MAGLA bend danas definitivno zauzima prve redove kada je reč o traženosti izvođača i nastupima za pamćenje. Frontmen Vladan Savić otkriva kako izgledaju pripreme drugog po redu studijskog albuma, ko su saradnici, kako je muzika za novu pesmu stigla do Universal produkcijske kuće, kako se snalazi u ulozi oca.

Vladan Savic Magla bend Foto: Miralem Čaušević

  • Šta novi album razlikuje od prethodnog?

Od samog početka karijere vodili smo se time da pesme pre svega moraju da budu kvalitetne. Smatram da smo u tome uspeli. Prvi album ‘’Kad se ljubav rađa“ na kojem se našlo osam pesama izdali smo 2016. godine. Onda smo rešili da promenimo prizvuk i zadržimo kvalitet što je donelo velike rezultate i publici se svidelo. Počevši od pesme "Ne znam gde si" koja je bila hit u klubovima, zatim "Samo se noćas pojavi" koju smo objavili u martu prošle godine, pa sve do projekta Radija S  "Zvezde pevaju zvezde 3" u kojem smo obradili pesmu "Smejem se, a plakao bih" u potpuno novom aranžmanu, koju inače peva Oliver Mandić. Posle toga su došle pesme "Teatralno" i duet sa Natašom Bekvalac "Neprijatelj". Kad sve rezimiramo definitivno je pesma "Samo se noćas pojavi" ona kojom smo osvojili srca celog Balkana. Nastavićemo u tom smeru, a nove pesme će sigurno biti za nijansu modernijeg zvuka, u kojem smo se svi nekako pronašli.

Vladan Savic Magla bend Foto: Privatna arhiva
  • Koliko će imati pesama?

Novom albumu pripadaju sve ove pesme koje su objavljene posle prvog izdanja. Autori za tri nove koje trenutno pripremamo su Nemanja Antonić i Coby. Biće ih sigurno još, ali zbog brojnih nastupa nismo uspeli u potpunosti da se posvetimo autorskom radu. Koliko smo zadovoljni muzikom za jednu novu pesmu, na kojoj još radimo i za koju je tekst radila Bojana Vunturišević, a Nemanja muziku, pokazuje to da se ona podjednako dopala popularnom pevaču Džejson Derulu, a koju je produkcijska kuća Universal želela da otkupi. Jedva čekamo da je čujete!

  • Šta smatraš prekretnicom u karijeri?

Prekretnica je definitvno pesma "Samo se noćas pojavi".

Vladan Savic Magla bend Foto: Miralem Čaušević
  • Kako se snalaziš u ulozi oca?

Imajući u vidu da mi je Anđelija prvo dete i da mi je roditeljsko iskustvo nepoznanica, mogu reći da sam zadovoljan kako se snalazim. Nisam imao strah da je uzmem od kad se rodila, što nekada muškarcima jeste izazov. Sad je još veće uživanje sa njom, jer sama drži glavu, sve prati, stalno se smeje, i sve više komunicira, pa sam i ja opušteniji. Ipak, kupanje mi je naš omiljeni ritual.

  • Koliko su ti se promenile navike?

Strastveni sam pušač, ali sad zbog Anđelije ne pušim, jer ne volim da je uzmem u ruke, a da ona oseća neprijatan miris. Potpuno smo zabranili i pušenje u stanu, a isto tako ne pušim ni u studiju jer dim šteti opremu. Pošto su dom i studio, osim kad sam na turnejama, dva mesta gde najviše provodim vreme, morao sam da nađem način kako da se ne odreknem svojih rituala, pa sam počeo da konzumiram glo, kako bih izbegao sve neprijatnosti u vezi sa mirisom i dimom.

Vladan Savic Magla bend Foto: Privatna arhiva
  • Kako se pripremaš za nastup?

S obzirom na to da smo poznati po dobroj energiji trudimo se da dolazimo pre svega odmorni na nastup, jer je ipak to ono za šta živimo.

  • Da li danas može da se živi od muzike?

Danas može da se živi od bilo kog posla ukoliko si potpuno fokusiran na isti,  ukoliko veruješ u sebe i ono što radiš.

  • Gde se bolje osećaš u studiju ili na sceni?

Ako baš moram da izaberem studio ili nastup neka to, ipak, bude nastup. Ta komunikacija sa publikom i uzajamna energija su nešto neopisivo. Za to se živi!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA