≫ 

Tragične smrti poznatih pevačica: Jedna i dalje potresa čitav region

Mnoge estradne umetnice su izgubile život u poslednjih četrdeset godina, izdvajamo oko kojih se digla najveća medijska prašina

  • 6
Preminule pevačice Ksenija Pajčin, Silvana Armenulić, Jelena Marjanović i Kristina Grimi Printskrin: Youtube, Foto: Guliver/Ethan Miller/Getty Images

Za pevačice je uvek važilo da vole da se nađu u društvu "opasnih momaka", zbog kojih su neretko i gubile život.

Nasilje izazvano vatrenim oružjem je samo jedan od faktora koji doprinose manjem životnom veku pevačica. Drugi najčešći razlog smrti pevačica je pogibija u putu. Evo koje poznate pevačice su poginule, a koje su ubijene u prethodnih 40 godina.

Tanja Ćosić

Ubijena pevačica Tanja Ćosić Printskrin: Youtube/rudar7

Pevačica Tanja Ćosić nastradala je 1. avgusta 2005. godine u eksploziji tempirane bombe podmetnute pod njen automobil u užičkom naselju Krčagovo.

Tanja je bila u vezi sa Mirkom Nikolićem, koji je bio u sukobu sa opasnim ljudima.

- Moja ćerka nije imala neprijatelja, ali je njen tadašnji momak došao u sukob sa opasnim ljudima, koji su mu se osvetili ubistvom moje ćerke. Tanja se godinama zabavljala sa Mirkom Nikolićem zvanim Crnogorac, koji se družio sa kriminalcima. Ne znajući s kim ima posla. moja Tanja je platila sve njegove dugove i neraščišćene račune sa ljudima sa one strane zakona. Sa Mirkom je dobila sina, koji je ostao bez majke sa tri i po godine. Morala sam na sudu dugo da dokazujem da je on otac i da mora da plaća alimentaciju i tu bitku sam dobila. Policija nije ništa uradila. a nas ignoriše već 11 godina. Strepim samo da neko ne povredi mog unuka koji sada ima 15 godina. On ima pravo da sazna ko mu je ubio majku - ogorčeno je ispričala Mila Ćosić, Tanjina majka.

Mirko Nikolić zvani Crnogorac, koji je bio svedok u slučaju protiv barske grupe, bio je meta plaćenog ubice 24. decembra 2006. godine na Zlatiboru. U njega je tad ispaljeno nekoliko hitaca, ali je ipak uspeo da preživi.

Ksenija Pajčin

Ksenija Pajčin, Filip Kapisoda Printskrin: Youtube/dmsattv/Svetozar Dimitrijevic

Smrt koja je potresla ceo region je definitivno ubistvo estradne zvezde Ksenije Pajčin.

Ne samo kontroverze, nego i najbolniji i najcrnji detalji povezani su sa imenom Ksenije Pajčin - plesačice, pevačice, voditeljke i žene koja je važila za najatraktivniju Srpkinju ikada. Od početka medijskog eksponiranja njena lepota, temperament, seksepilnost i pokret tela su joj u većini slučajeva odmagali.

Fatalnu lepoticu, kako su je mnogi nazivali, pre devet godina ubio je njen dečko.

Kseniju je u utorak, 16. marta 2010. godine u njenom stanu na Voždovcu usmrtio tadašnji dečko Filip Kapisoda koji je nakon toga oduzeo sebi život.

U prilog pričama da je odnos dvoje ljubavnika išao od ljubavi do mržnje koja je, nažalost, preovladavala, govori i rekonstrukcija po kojoj je utvrđeno da je Filip Kseniju ubio na vratima u jakni dok je pokušavala da izađe iz stana, nakon čega je pucao sebi u glavu.

Elma Ganić (Milano) - lažno ubistvo 

Elma Ganić Foto: Privatna arhiva

Devojka, čije je beživotno telo pronađeno u sarajevskom naselju Stup, prvo se smatralo da je pevačica poznatija pod umetničkim imenoma Elma Milano.

Međutim desio se šokantan preokret, oglasila se popularna pevačica za koju u tvrdili da je ubijena. Elma je na sreću bila živa i zdrava. Izvor kaže da je neka druga devojka rođena 1994.godine ubijena ispred kafane iz vatrenog oružja.

- Od jutros meni i mojoj porodici telefon ne prestaje da zvoni. Svi su vidno uznemireni. Lažna vest koja se pojavila prouzrokovala nam je brojne probleme. Svi su nasekirani, ne znaju šta se dešava. Ja dolazim iz jedne veoma ugledne porodice, i na takav način se narušava naš ugled. Od svih koji su objavili tražiću ispravku vesti, jer evo, kao što vidite, niko na mene nije pucao – rekla je tada uznemirena Elma.

Silvana Armenulić

Silvana Armenulić Printskrin: Youtube

Silvana (Zilha) Armenulić, rođena je 18. maja 1939. godine u Doboju. Bila je treće od desetoro dece poslastičara Mehmeda Barjaktarevića. Sa šesnaset godina otišla je kod tetke u Sarajevo i počela da peva po kafanama.

Bila je interpretatorka novokomponovanih narodnih pesama i sevdalinki. Poginula je 10. oktobra 1976. godine u saobraćajnoj nezgodi na auto-putu Beograd-Niš, kod mesta Kolari. Zajedno sa njom poginula je i njena sestra Mirjana (Merima) Barjaktarević i Rade Jašarević, šef Narodnog orkestra RT Beograd, koji je i vozio kola.

Kristina Grimi 

Christina Grimmie Foto: Tanjug/AP/Invision

Američka pevačica Kristina Grimi, nekadašnja učesnica televizijskog takmičarskog programa "Vojs" (The Voice), upucana je posle koncerta u Orlandu i ubrzo preminula od posledica ranjavanja u 22.  godini života.

Policija je navela da je u petak 10. Juna 2016. u Grimi pucao napadač koji je imao dva pištolja. Poremećeni obožavalac Kevin Džejms Lojbl pucao je na pevačicu dok je potpisivala autograme.

Odmah je reagovao Kristinin brat Mark Grimi koji se bacio na Lojbla u nameri da zaštiti sestru, i tokom tuče na podu, napadač je ispalio još jedan metak i ubio se. Grimi je na žalost kasnije podlegla povredama u lokalnoj bolnici.

Da sve bude još bizarnije, ispostavilo se da Lojbl nije uopšte poznavao Kristinu Grimi, a kada joj je prišao nije rekao ni reč, samo je potegao pištolj i ubio je.

Grimi je u šestoj sezoni takmičenja na američkoj televiziji osvojila treće mesto 2014. godine. Bila je drugarica popularne Selene Gomez.

Selena Kuintanila-Perez

Selena Quintanilla Perez Foto: Profimedia

Selena je bila američka pevačica, tekstopisac, manekenka, glumica i modna dizajnerka. Proslavila se jako mlada i imala je veliki broj fanova.

Selenu je ubila njena menadžerka Jolanda Saldivar nakon rasprave u jednom hotelu 31. marta 1995. godine. Selenini fanovi su bili u šoku, svi su se upitali zašto se to desilo. Poznato je od ranije da je Jolanda bila veoma stroga i gruba prema Seleni.

Jolandu je porodica Kuintanila imenovala za menadžerku butika "Selena" 1994. godine. Jolanda će biti podobna za uslovnu slobodu 30. marta 2025. godine.

Jelena Krsmanović - Marjanović

Zoran Marjanović, Jelena Krsmanović Foto: Telegraf, Facebook/Jelena Jeca Krsmanovic

Ubistvo o kome bruji ceo region već tri godine je još uvek nerazjašnjeno ubistvo Grandove pevačice Jelene Marjanović. Desilo se pod neobjašnjivim okolnostima, a za ubistvo je optužen njen suprug Zoran Marjanović.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Optuženi Zoran Marjanović danas je stigao u Palatu pravde, gde pred Višim sudom u Beogradu treba da mu počne suđenje povodom optužbi za svirepo ubistvo supruge Jelene.

U sud je stigao u pratnji svojih advokata, dok su ga ispred suda čekale brojne medijske ekipe. On danas prvi put pred sudom treba detaljno da iznese svoju odbranu, dok se ranije na pripremnom ročištu u septembru kratko izjasnio da negira krivicu.

Od početka ovog slučaja negira da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike. Optužen je za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode. Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Amin

    9. decembar 2019 | 11:13

    Isus je jednom rekao Lazar je zaspao. Meštani se zagledaju i pitaju se kako je zaspao kad je umro? Isus pozva Lazara. Lazare probudi se, a kad mu to reče Isus on odmah ustade. Narod sav usplahiren ne zna šta ga je snašlo. Čak i oni koji su mrzeli Isusa nisu mogli da opovrgnu tvrdnje da je Lazar vaskrsao. Poenta svega ovoga je da svi koji su prirodno ili nasilnički umrli oni ce spavati sve do dana kada će ih Isus ponovo probuditi. Ne postoji pakao to je samo laž Jehova koji želi da nas udalji od Boga. Jer kao što roditelji nikad ne kažnjavaju decu tako što im za svaku grešku stavljaju ruku u vatru tako ni Bog ne želi kažnjavati svoj narod.

  • 9. decembar 2019 | 09:52

    Žao mi je Ksenije Pajčin. Šta joj je trebala veza sa zatucanim crnogorcom.

  • Saša

    9. decembar 2019 | 12:09

    Od svih pevačica jedino je silvana imala božanstven glas...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA