• 3

Legendarnim imitacijama je publiku dovodio do suza: Petrućija ćemo pamtiti po ovim ulogama

Slavni srpski komičar i glumac preminuo je u 65-oj godini života

 • 3

Poznati srpski glumac i komičar Marko Petrušević Petrući preminuo je danas, 9. novembra. Tokom života imao je bogatu karijeru, koji je započeo na radiju, u radijskom programu Indeksovo radio pozorište. U prvom programu radija Beograd surađivao je u emisijama “Vreme sporta i razonode”, “Radio sport”, “Radio 202.”, “Radio televizija Srbije”.

Nadimak Petrući dobio kada je jednom prilikom u dramskom programu u studiju Radija Beograd izjavio da želi da ode u Ameriku i postane poznati glumac. Njemu su u šali poručili da on jedino može biti anglosaksonski ili italijanski glumac, nešto poput “Petrući Brenći”. Od tada je poznat po tom nadimku “Petrući” koji se i godinama kasnije zadržao uz njegovo pravo ime.

Petrući je 1984. godine  glumio u filmskoj komediji “Moljac”, reditelja Miće Miloševića. Radnja filma je o glumcu Miodragu Andriću koji tumači glavni lik Moljca. Film je napisan prema scenariju Siniše Pavlovića, Milana Živkovića i Jovana Markovića. U tom filmu Branislav Petrušević glumi lika po imenu Petrući.

Kod Lee Kiš, Branislav Petrušević Petrući

Branislav Petrušević Petrući Foto: A. Nalbantjan

Branislav Petrušević Petrući je 1990. godine glumio u muzičkoj komediji “Hajde da se volimo 3”, trilogiji filma iz 1987. godine koju je režirao Aleksandar Đorđević. Film je doživio veliku popularnost i u kinima ga je pogledalo oko pet milijuna gledalaca.

Njegova prva predstava “Izbori – jer ste vi to tražili” odigrana je čak 100 puta i pogledalo ju je preko 85.000 gledalaca. Osim nje, glumio je u raznim predstavama i sudjelovao u brojnim emisijama. Neke od njih su: “Komplikovani prenos”, “Isus se vraća kući”, “Tri praseta”, Ne ostavljaj me samog dok himna svira”, “Istočno od Rajha”, “Brat i mir”, “Svet ili ništa”, “Za šaku glasova”, “Izbori jer ste vi to tražili”, “U kući Velikog brata”, “Dno brate”, “Tamo daleko je sunce” i mnogim drugima.

Podsetimo nekih legendarnih imitacija Branislava Petruševića Petrućija:

Video: Ovaj san Branislav Petrušević Petrući nikad nije uspeo da ostvari

(Telelgraf.rs/poznati.info)

Komentari

 • Igor

  Petrući legendo hval ti za sva bio si majstor za smeh u teškom vremenu !

 • Dasa

  Ode nam i nas Petruci...! Ali...zivece on u nasim najlepsim uspomenama! Iskreno saucesce njegovoj porodici!

 • Verica

  Neka mu je večna slava

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima