• 28

"Počeo je da se guši, mislila sam da glumi...": Petrućijeva žena o poslednjim sekundama našeg glumca

- Videla sam da ne glumi i da postaje ljubičast, samo je odjednom prestao da diše - rekla je Nada

 • 28

Glumac Branislav Petrušević Petrući preminuo je danas, 9. novembra, u 65. godini. Njegova supruga Nada bila je uz njega u poslednjim trenutcima, a kako je rekla, ništa nije naslućivalo da će se sve tragićno završiti.

- Njemu je juče pozlilo. Bio je na slavi, čuli smo se i kaže mi da je svratio je u kladinocinu. Često je tamo svraćao. Rekao mi je da više pojeo i da nešto nije baš najbolje. Tada nije pao u nesvest, već je prebledeo. U kladionici su pozvali Hitnu pomoć i oni su došli. Konstatovali da mu je pritisak normalan, kiseonik isto. Oni su otišli, a on je posle došao kuči. Rekao mi je da ne može želudac da mu svari hranu, dala sam mu sodu bikarbonu i ujutru kada se probudio sve je bilo u najboljem redu -  rekla je Petrućijeva udovica.

- Nedugo nakon što je ustao, rekao mi je da mu se vrti u glavi. Pitala sam ga da li ga negde steže ili boli nešto, aludirajući na neke srčane probleme, kaže ništa. I zamolio me je da mu masiram vrat, jer ga tu boli. Nekoliko sati nakon toga sedeli smo jedan pored drugog, časkali, smejali se. Čitala sam mu nešto. Počeo je da teško diše i kao da se guši, ali on je tako voleo da glumi, te sam mislila da se šali kao što je to radio svaki put. Komičar je, te je to bila njegova svakodnevica da se šali sa nama. Kažem mu: "Nemoj da se zezaš i da glumiš", ali to se njegovo nastavilo"'- kaže Nada za Blic.

Kod Lee Kiš, Branislav Petrušević Petrući

Branislav Petrušević Petrući, Foto: A. Nalbantjan

Petrući i Nada bili su 30 godina u braku i ona ne može da se pomiri sa činjenicom da je zauvek izgubila svog životnog saputnika.

- Posle nekoliko sekundi videla sam da ne glumi i da postaje ljubičast. Samo je odjednom prestao da diše. Odmah sam počela da mu radim reanimaciju i da zovem decu koja su bila u kući. Počeo je da se hladi i da bude žut. Oni su odmah pozvali Hitnu pomoć koja je brzo stigla, ali on je prema mojoj proceni već tada bio mrtav. Radili su mu reanimaciju dvadeset minuta, ali nisu uspeli da ga vrate u život. Bio je mrtav. Prestrašno mi je što sam za deset sekundi izgubila supruga i dalje ne mogu da verujem da ga nema - zaključila je Nada.

Video: Ovaj san Branislav Petrušević Petrući nikad nije uspeo da ostvari

(Telegraf.rs/Blic)

Komentari

 • Igor

  Petrući je bio majstor za smeh hvala mu za dobar smeh počivaj u miru!

 • Возач

  Саучешће породици. Код мене се често возио ујутро, на лин. 47

 • mama

  Saucesce porodici

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima