Bajaga otkrio zašto više na nastupima ne peva pesmu "Pada vlada", a zašto sve manje hit "Zvezda"

Poznati muzičar objasnio je i zašto

  • 4
EXIT festival, Momčilo Bajagić Bajaga Foto: Marko Jovanović

Popularni sastav "Bajaga i Instruktori" ove godine slave 35 godina postojanja koji će obeležiti koncertima u beogradskom "Sava centru". O aktuelnim temama za ovaj bend govorio je frontmen grupe Momčilo Bajagić Bajaga.

- Instruktori retko prave dva koncerta u razmaku od samo godinu dana u Beogradu, ali smo napravili izuzetak. Ipak je 35 godina u pitanju, a pošto smo u maju imali koncert u Nišu na ideju Vojkana Borisavljevića da ga napravimo sa gudačkim orkestrom, i pošto je to jako lepo ispalo, onda smo rekli, hajde, što ne bismo za 35. rođendan napravili jedan koncert sa velikim orkestrom. Kako su karte za 5. i 6. decembar brzo rasprodate, odlučili smo se i za treći, a ako bude interesovanja, biće ih koliko treba - rekao je Bajaga za "Kurir".

Ono što je primetno jeste da se na koncertima "Bajage i Instruktora" ne izvodi numera "Pada vlada", a retko kada se čuje i pesma "Zvezda". Bajaga je obasnio i zašto.

- Moja je odluka. "Zvezdu" još ponekad i zasviramo. Desilo mi se u Kočanima u Makedoniji da se potuku dve grupe navijača Zvezde i Partizana kad smo svirali 'Zvezdu'. Prekinuli smo svirku. Pitao sam te momke da li je neko od njih bio na Marakani ili JNA. Naravno, nije niko - rekao je Bajaga i dodao:

- Pesmu "Pada vlada" sam svirao, ali nemam nameru da je više izvodim. Ona je napravljena za film "Profesionalac" i nema potrebe od nje praviti himnu. Kad je neko na vlasti, ta stvar mu se ne sviđa. Međutim, kad je u opoziciji, onda je obožava. To je slučaj sa svim političarima. Pesma postoji 20 godina. Ovi sada na vlasti bili su nekada veoma radosni da čuju tu pesmu, a i oni što su danas u opoziciji nisu voleli da im to sviramo dok su vladali - naveo je muzičar.

Video: Jedan je Momčilo: Bajaga prvi put na Exitu

(Telegraf.rs/"Kurir")

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA