Rambo je napravio solarnu jedrilicu: Amadeus o jedrenju, vežbanju, kako se najbolje opušta

- Čovek kada se udubi u jedrenje, njegov se identitet širi na ivice broda i jedra, pa on to oseća kao svoje telo - rekao je muzičar u emisiji televizije "NovaS"

  • 2
Rambo Amadeus Printskrin: Youtube/Baya i Joga

Poznati muzičar Antonije Pušić - Rambo Amadeus je gostujući u emisiji "Baja i joga" na televiziji govorio o svojoj velikoj ljubavi, jedrenju.

- Jedrenje je sport, to je način života. Čovek kada se udubi u jedrenje, njegov se identitet širi na ivice broda i jedra, pa on to oseća kao svoje telo. Pretvori se u ploveću pticu. Slično je sa jogom, ne misli se ni o čemu kada jedriš. Pokušavao sam na druge načine da ne mislim ni o čemu, ali jedino mi pomaže jedrenje. Pratio sam i zanimala me i joga. Video sam da je tu glavna fora disanje. Na jedrenju malo otvoriš usta i sam ti vazdh ulazi u pluća, sve se samo događa - rekao je Rambo, koji je napravio i solarnu jedrlicu.

- Tu je glavni štos ta inžinjerska odluka, da napraviš brod koji ide na struju. Ovde je to jedrenjak, treba da uploviš, isploviš i dođeš kada si ostao bez vetra. Ja imam autonomiju da pređem 20 milja, što je za moje potrebe previše. Taj brod je po najstrožijim merilima ekološki. Mi možemo svašta da uradimo, Beograd je jedan od najzagađenijih gradova u svetu, možemo da u centru ne vozimo automobil, pametnije je prošetati ili voziti bicikl. Ispod radijatora možete da stavite aluminijumsku foliju, da toplota ne ide u zid, možete da podignete 2 stepena temperaturu u stanu. Svaki čovek može mnogo da uradi. Ja naglasim u kafani da mi za limunadu ne daju slamku, ko zna gde to završi - rekao je Rambo.

On je ispričao i kako se najbolje opušta.

- Najbolje se opuštam kada spavam. Ujutru radim vežbe, tri, četiri minuta iz tai či čuana. Kao klinac sam vežbao aikido i karate, to se sve prepliće. Kada uradite tai či čuan napravite emocionalni "airbag" jer se sam sa sobom poravnaš i manji uticaj imaju na tebe negativne stvari - rekao je Rambo.

Pogledajte snimak:

(Telegraf.rs/NovaS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA