"Mnogo je teško biti slep..." Halid Bešlić nakon operacije kojom su mu lekari sačuvali drugo oko

Prošlo je deset godina od stravične nesreće u kojoj je osta bez desnog oka

  • 2
Halid Bešlić

Foto: Telegraf

Narodni pevač Halid Bešlić (65) pre par dana opereisao je kataraktu levog oka, koja mu je predstavljala veliki problem, do te mere da nije video skoro ništa.

Halid je otkrio da je ovaj problem sa kataratkom levog oka postao dosta ozbiljan, a obzirom da je pre deset godina u teškoj saobraćajno nesreći izgubio desno oko, postojala je mogućnost da sada potpuno ostane bez vida.

Koncert Halida Bešlića

Halid Bešlić Foto: Telegraf

- Doktor mi je skinuo mrežu sa levog oka, koja mi je zadavala probleme i urušavala kvalitet života, a sada opet odlično vidim. Sad tako dobro vidim da uopšte ne moram da nosim naočare, ali mi one psihološki znače zbog desnog oka, koje nemam godinama, a koje mi je stradalo još u saobraćajki. Sa naočarima imam osećaj kao da mi je i ono u funkciji iako nije, nego samo stoji proteza koja izigrava oko da bi delovalo kao da je tu. Što se levog oka tiče, tek sada kad sam rešio problem, vidim koliko sam bio hendikepiran i kako je teško biti slep - iskreno priča bosanski pevač Halid Bešlić.

Bešlić se prisetio i desetogodišnjice od nesreće u kojoj je umalo stradao, te ističe da život treba slaviti, jer nikad ne možeš da znaš šta te čeka iza ugla.

- Treba slaviti život jer se gasi začas. Prošlo je deset godina otkad sam sleteo sa puta i izgubio oko. Nikad ne znamo šta nas čeka sutra. Ja sam srećan i zadovoljan čovek iako nisam više ni mlad, a ni zdrav. Plaćamo danak onome što smo radili i kako smo živeli. Što se mene tiče, ja sam voleo život, i to mnogo. Ko zna koliko sam noći proveo u kafani, a nisam mario šta i koliko jedem i pijem - kaže Halid i brzo se ispravlja da se ne pomisli kako više nema energije za kafanu.

Halid ističe da poštuje mnogo kolega i da među njima ima dosta kvalitetnih i dobrih prijatelja.

Koncert Halida Bešlića, Marinko Rokvić

Veliki prijatelji Marinko Rokvić i Halid Bešlić Foto: ATA Images

- I dalje ludo volim život i kafanu, ali se nema snage za osvitanje. Zvao me je Rade Vučković da dođem u Beograd jer slavi jubilej rada i verovatno dolazim u Srbiju za mesec dana. Neutešan sam što me moj drug Šaban neće sačekati, ali tu su moji prijatelji Marinko Rokvić, Miroslav Ilić i Čola. Naravno, mnogo volim i cenim Željka Joksimovića i još njih mnogo. I dalje ja volim kafanu i želim da osvićem, ali telo ne može. Nema se snage za boemski život - Završava Bešlić za Srpski Telegraf.

Video: U čast Butuliji na komemoraciji puštena pesma „Romanija“

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Buki

    12. novembar 2019 | 13:38

    Legendo, zelim to dobro zdravlje I jos puno hitova.

  • mima

    12. novembar 2019 | 14:30

    zelim vam brz i uspesan oporavak, legenda dobre muzike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA