≫ 

Uhapšen bivši voditelj Pinka, čije su emisije svi gledali. Lišen slobode u Zagrebu!

Goran Marković zvani Pikaso pobegao je iz Srbije u oktobru 2017. godine, a poternica za njim raspisana je u januaru 2018. godine.

  • 14
Goran Marković Pritnskrin: Youtube/KO VAM DADE TERMIN

Goran Marković uhapšen je u Zagrebu, po poternici srpskog pravosuđa koje ga traži zbog krivičnog dela utaje poreza, piše Jutarnji.hr.

Marković je svojevremeno bio producent i voditelj tada najgledanijih emisija "Nemoguća misija" i "Rikošet" na TV Pink.

Marković je u sredu izveden pred nadležnog sudiju istrage zagrebačkog Županijskog suda koja mu je odredila ekstradicijski istražni zatvor.

Prema pisanju srpskih medija, Marković i njegov kum, bivši političar i estradni manadžer Saša Mirković, bili su obuhvaćeni policijskom akcijom kodnog imena Šetač u Srbiji prije osam godina. Tada je Marković neko vreme proveo u pritvoru.

Tamošnje tužitelaštvo teretilo ih je za fiktivno poslovanje preko firme Media Vizards, odnosno za utaju poreza i pranje novca.

Prema optužbi srbijanskih vlasti, Marković je kao odgovorna osoba pomenute firme lažno prikazivao nabavu usluga od firmi koje su bile pod kontrolom članova kriminalne grupe raskrinkane 2010. godine. Temeljem fiktivnih faktura izvučeno je oko sedam miliona dinara, pa se Markovića teretilo da je izbegao plaćanje poreznih obaveza državi u visini od oko 2,5 miliona dinara.

Goran Marković Goran Marković, Printskrin: Youtube/Nemoguća misija

Goran Marković zvani Pikaso pobegao je iz Srbije u oktobru 2017. godine, a poternica za njim raspisana je u januaru 2018. godine.

Spekulisalo se da se sklonio u Makedoniju zajedno sa svojim kumom Sašom Mirkovićem, koji je imao još celi niz sudskih procesa u Srbiji. No, na koncu je Mirković, kako su izvestili srpski mediji, ovog leta uhahpšen u Budvi i izručen Beogradu, dok je Marković sada "pao" u Zagrebu. Nadležni sud tek treba odlučiti o njegovom izručenju Srbiji.

Video: Mašan Lekić o tome kako ga je Ceca odbila i šta je doživeo sa Šiptarom i Kumom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jovan

    14. novembar 2019 | 17:07

    Ukradeš od bogataša i ti si lopov, Ukradeš od siromašnog i to nazoveš POREZ.

  • xxx

    14. novembar 2019 | 18:25

    Auuuu koji sve pre njih treba da su u corci pa nisu!Uvek manje ribe postradaju,vece nece niko da dira,smesno i sramotno

  • Dasa

    14. novembar 2019 | 20:55

    Svako ko ne radi casno i posteno treba da bude uhapsen...i da odgovara!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA