• 23

"Pešačio sam 6 kilometara do škole svakog dana, najteže je bilo zimi": Kitić o teškom detinjstvu

- Kada sam napustio svoje rodno selo i otišao u Sarajevo, tada su počele ozbiljne stvari - izjavio je popularni folker

  • 23

Pevač Mile Kitić (67) danas važi za pravu muzičku zvezdu, za nekog ko je svoju karijeru gradio pre svega na kavlitetu i pesmama koje su osvajale publiku na prvo slušanje.

Folker je u jednoj emisiji otkrio detalje iz svog detinjstva koje je malo ko do sada znao, ali i priču o  početku karijere, kako su nastali neki od njegovih najvećih hitova, kao i priču kako je upoznao Martu i šta je ključ uspeha za dugotrajan brak.

Kitić je počeo od početka, pa se prvo prisetio teškog, ali veoma srećnog detinjstva.

- Ne znam kako da vam objasnim, ali mislim da sam rastao u srećnim vremenima. Rođen sam u Bosni, u jednom selu. Kao mali išao sam u školu, igrao se sa decom, naravno, bilo je i obaveza prema kući. Nikada se ne stidim toga. Imao sam mirno i srećno detinjstvo. U to vreme su škole bile pune. Kao dete sam rastao u zdravoj sredini, sve do srednjoškolskih dana i mog puta dalje. Pošto sam imao tri starija brata i sestru, kao mezimac sam se izvlačio, jer sam bio najmlađi.

- Dugo sam pešačio do škole. Škola je bila udaljena 6 kilometara od moje kuće. Putevi su bili veoma loši, ništa nije bilo urađeno. Redak je traktor bio u selu. Pešačio sam svaki dan 6 kilometara, to mi je bilo sasvim normalno. Čak sam znao i kada se vratim ponovo tamo. Problem je bio zimi. Kada napada dubok sneg, neko je uvek iz sela išao napred, od starijih ljudi da nam pročiste put- prisetio se pevač svog detinjstva.

Mile Kitić

Mile se kroz smeh priseća svog detinjstva Printskrin: Youtube/Glamur TV HAPPY

Kitić istiće da je sebe video kao profesora fizičkog, ali da je muziku oduvek voleo, te da je bio prava atrakcija u svom selu.

- Kao vrlo mali sam voleo muziku. Mogu da kažem jednu stvar - nije bilo slave u selu na kojoj nisam bio atrakcija. Uvek sam bio u maštanjima da postanem neki svirač, pevač. U muzici sam bio aktivan od malih dana. Moji roditelji nisu shvatali ozbiljno moju želju za muzikom. Čak ni ja nisam razmišljao o tome da ću jednog dana biti tu gde upravo sada jesam.​ Kada sam napustio svoje rodno selo i otišao u Sarajevo, tada su počele ozbiljne stvari. ​​​​​​Ceo život sam maštao da postanem profesor fizičkog. Ne postoji sport kojim se nisam bavio, a najviše sam voleo adrenalinske sportove. Izgleda da je Bog imao neki drugačiji put za mene - ispričao je Mile.

Promocija Spota, Aca Lukas, Maja Berović

Mile Kitić Foto: Nikola Tomić

Mile je ispričao i kako je započeo svoju karijeru i šta je to na šta je potrošio prvi honorar.

- Vrlo je interesantna priča u vezi sa mojim prvim honorarom. U to vreme bilo je to neko pelcovanje pasa, ako ne odvedeš psa na to vakcinisanje ili šta je već, neki lovci dođu i uzmu psa i ko zna gde ga odvedu. Moram da naglasim da to nije bilo jeftino tada za naše uslove. Prve neke pare u ovom poslu zaradio sam na jednoj slavi koja je bila u susdenom selu, tamo sam, eto, pevao i zaradio, i na kraju otišao kod starog i rekao mu: "Evo para da ne ubiju Ićija, tako se zvao pas". Tako da sam svoj prvi koncert odradio u humanitarne svrhe.

- Takav je bio neki moj početak, prosto svi su me obožavali u selu, ali nikad nisam zamišljao da će se iz toga izroditi nešto ozbiljno. Kad sam završio osnovnu školu moji su otišli za Ameriku da tamo stiču kapital, a ja da ne bih postao neka seoska baraba otišao sam kod brata u Sarajevo. To je ono što je promenilo mnogo moj život, jer sam u Sarajevu poečo ozbiljnije da se bavim muzikom - otkrio je Mile i istakao da nikad nije zažalio što je baš izabrao da se bavi ovim poslom i da je presrećan u životu.

- Proputovao sam ceo svet, a to nema cenu. Ovom poslu sam zahvalan, nema koga nisam upoznao, od akademika do najvećih propaliteta. Mogu da kažem da sam srećan čovek. Nemam oko sebe skandale, budalaštine. Mislim da sam pošten čovek i da se pošteno borim za sebe - ističe srećno estradni umetnik.

Kitić je na kraju objasnio kako je upoznao Martu i otkrio koliko mu je ona pomogla i u životu i u karijeri.

Informer žurka, Mile Kitić, Marta Savić

Mile i Marta u srećnom su braku Foto: Telegraf

- Mnogo mi je valjala u karijeri i podržavala me u svemu. Ona se meni prvo svidela, video sam mladu lepu devojku koja je tada pevala po klubovima, ali iskreno nikad nisam mislio da ću živeti sa njom. Odrasla je u Nemačkoj i bila je mirna, povučena, sve je išlo nekako lagano. Sada kao da je aždaja ušla u nju. Tada je išlo sve polako i lagano i svidela mi se. Zavoleo sam je, oženio se njome, dobio dete, a kruna našeg braka je Elena. Sada sam srećan čovek - ispričao je Mile u emisiji "Glamur.

Video: Mile Kitić otkrio zašto se posvađao sa Draganom Mirković

(Telegraf.rs)

Komentari

  • Marijana

    Na šta ovaj Mile Kitić liči sačuvaj Bože, nigde onaj čovek što je pre bio

  • Mira

    ...i da se posle toga nisi proseljancio ,i da te novac nije udario u glavu,kao mnoge,mozda bi nesto postigao..Ovako si pravi Milee🥴Kitic😆

  • BOSNA

    Sve najbolje legendo, i mnogo srece tebi i obitelji u buducem zivotu. Lepi dani detinjstva.

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima