≫ 

Rekli su "Mora hitno na porođaj": Bulatova dirljiva ispovest na Svetski dan prevremeno rođenih beba

- Beba je počela da kalira (gubi na težini), tek onda su počele muke - priča Marko

  • 1
Marko Bulat sa ženom Marko i Marija, Foto: Marko Jovanović

Marko Bulat (46) jedan je od očeva čije se dete prevremeno rodilo, što je i povod za njegovu ispovest baš na Svetksi dan prevremeno rođenih beba.

Marko je 17. februara 2017. godine dobio ćerkicu Doroteu, koja je prevremeno rođena. Pevač i njegova žena Marija preživeli su životnu dramu, jer je njihova ćerka 2 meseca bila u inkubatoru, a imala je i problema sa disanjem. Na svu sreću, Dorotea je uspela da se izbori sa svim problemima, pa je sada srećna devojčica koja je nedavno dobila i brata Savu.

- Sam taj događaj prevremenog rođenja vas izbaci iz koloseka, jer ne planiraš da se to desi tad, nego čekaš taj osmi, deveti mesec, da ide sve po planu. Pogotovo što je trudnoća bila normalna, nije bila visokorizična da bi ti, ne daj Bože, iščekivao tako nešto. Mi smo to veče u osam uveče bili kod ginekologa, sve je bilo u redu, sve je bilo regularno... - počeo je Marko.

Marko, Marija Bulat Marko i Marija, Foto: Nikola Tomić

- Došli smo kući, supruga je počela da se žali da je boli, otišli smo u Narodni front, radili su joj CTG, pokazalo je da ona uopšte nema kontrakcije. Onda su je pogledali "ručno", ja sam bio napolju, izneli su mi njen nakit, garderobu i rekli: "Ona mora hitno na porođaj". Od ginekološkog pregleda u osam uveče, do deset uveče, za dva sata ona se otvorila i u jedanaest uveče sam dobio ćerku. To je totalno nenormalno - priseća se Bulat.

- Ona se porodila u šestom mesecu, prvog dana 27. nedelje, beba je rođena sa kilogramom i 150 grama. Beba je počela da kalira (gubi na težini), tek onda su počele muke. Disanje, bronhijalitis, ne mogu da joj nađu venice, ne jede, kažu mi: "Popila je jedan mililitar", onda gledaju da li joj funkcionišu creva, na srcu se još nije zatvorio taj neki zalizak, non-stop nešto - priča pevač.

Marko i Marija Bulat, Porodilište, Institut za Neonatologiju, Beba Marko i Marija, Foto: Nikola Tomić

- Najteži trenutak nam je bio dve nedelje posle porođaja. Mi smo bili ujutru u poseti na neonatologiji, a popodne je supruga pozvala oko 5, 6 i pitala kako je beba. Rekli su joj: "Ne znamo šta da vam kažemo, pitanje je da li će preživeti noć". Nama je dete ostalo živo, a koliko ima dece koja se nisu izborila za život, koliko je roditela ostalo ožalošćeno - ispričao je Bulat.

Kako je rekao, osoblje na neonatologiji izuzetno je posvećeno i predano svom poslu, ali za život prevremeno rođene dece potrebna je i Božija pomoć.

Marko Bulat, supruga, Revija Bata Spasojević Marko i Marija, Foto: ATA Images

To je jedno malo biće koja mora samo da se izbori za svoj život, uz Božiju pomoć. Ja bih želeo i ovom prilikom da se zahvalim svima sa neonatologije, to su savesni ljudi koji se bore za svaku bebu - zaključio je Bulat za Pink.rs.

U Srbiji se, konkretno, godišnje rodi više od 4.000 prevremeno rođene dece.

VIDEO: Marko Bulat uvek kaže da je otac troje dece, jer Marijinu ćerku Sofiju gleda kao svoju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • B.......

    17. novembar 2019 | 16:02

    Bulat je fenomenalan frajer. Nek je srecan sa svojom zenom od srca mu zelim

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA