• 35

Još jedna Albanka oskrnavila srpsku svetinju: Polugola pevačica snimala spot u Crkvi Svetog Nikole

Još jedan skandalozni spot u čije je svrhe korišćena srpska svetinja - bez pitanja

  • 35

Pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom, Albana Azizi, još je jedna koja je zgrozila javnost time što je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Krajem oktobra, a povodom snimanja svog novog spota, u hram stiže Albanka rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu, a odlučila je da se obnaži baš u ovoj pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je hram tokom cele godine bio izložen raznim napadima.

Protivno svim zakonima, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čini većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila nemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa. Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je reč o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

Albana Azizi

Albana Azizi/Printskrin: Youtube/ProduksioniARBONI

Pevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja, pred očima Srba koji žive u Novom Brdu, piše Politika. Još interesantnije je da Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, pa se postavlja pitanje zbog čega tamošnja vlast ne reaguje ako ovaj hram prisvaja? 

Sličnu stvar učinila je pre pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija Raško-prizrenska i osudila pevačicu.

- Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK - rečeno je tada iz Eparhje na performans Albanke.

Video: U drevnim srpskim Dečanima, Albanci pale srpske proizvode

(Telegraf.rs/Politika)

Komentari

  • maja

    Nije ona oskrnavila svetinju svetinja u astralu sija ona je proklela sebe i svoje potomstvo kako sejes tako i zanjes

  • Logika

    Nemoj da ste kivni, ona samo sebe prlja, što više prićate oni rastu ovako ćuti, pa to je njena guza bila gola i njena sramota, ne i naša. Svetac će to da reši polako pa sigurno.

  • Miki

    Djavo tada nije stao pa je zla i dalje slao!!! B.S

Preporuka sa Weba

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima