≫ 

Još jedna Albanka oskrnavila srpsku svetinju: Polugola pevačica snimala spot u Crkvi Svetog Nikole

Još jedan skandalozni spot u čije je svrhe korišćena srpska svetinja - bez pitanja

  • 35
Albana Azizi

Printskrin: Youtube/ProduksioniARBONI

Pevačica albanskog porekla sa švajcarskim državljanstvom, Albana Azizi, još je jedna koja je zgrozila javnost time što je obnažena snimila spot u Crkvi Svetog Nikole u Novom Brdu, nadomak Prištine.

Krajem oktobra, a povodom snimanja svog novog spota, u hram stiže Albanka rođena u Bernu u Švajcarskoj, studira stomatologiju i muziku na konzervatorijumu, a odlučila je da se obnaži baš u ovoj pravoslavnoj svetinji, i to nakon što je hram tokom cele godine bio izložen raznim napadima.

Protivno svim zakonima, bez dozvole Srpske pravoslavne crkve i Srba koji čini većinu u Novom Brdu, albanske vlasti su novcem koji je izdvojila nemačka ambasada iz Prištine započele radove na obnovi crkvenog kompleksa. Kad su ih okončali, u junu, objavili su da je reč o katoličkoj crkvi i pokušali da je prisvoje, iako se nedaleko odatle nalazi katolička crkva koju je koristilo stanovništvo srednjovekovnog Novog Brda.

Albana Azizi

Albana Azizi/Printskrin: Youtube/ProduksioniARBONI

Pevačica Azizi nije čak ni zatražila dozvolu za snimanje eksplicitnih scena, već je to učinila samoinicijativno, bez ikakvih pitanja, pred očima Srba koji žive u Novom Brdu, piše Politika. Još interesantnije je da Radio-televizija Kosova ovaj sporni spot emituje u udarnim terminima, pa se postavlja pitanje zbog čega tamošnja vlast ne reaguje ako ovaj hram prisvaja? 

Sličnu stvar učinila je pre pet godina i njena koleginica, takođe Albanka, Era Istrefi u Hramu Hrista Spasa u centru Prištine. Takođe za potrebe snimanja novog spota, zbog čega se tada oglasila i Eparhija Raško-prizrenska i osudila pevačicu.

- Nažalost, i ovaj najnoviji incident pokazuje u kakvom žalosnom stanju se nalazi ova pravoslavna crkva koja je posebno poslednjih meseci na udaru pojedinih albanskih političara i medija koji otvoreno pozivaju na njeno rušenje ili čak predlažu da se pretvori u muzej OVK - rečeno je tada iz Eparhje na performans Albanke.

Video: U drevnim srpskim Dečanima, Albanci pale srpske proizvode

(Telegraf.rs/Politika)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sajla

    17. novembar 2019 | 23:45

    Bog bavi al' ne zaboravi.

  • Vesna

    18. novembar 2019 | 09:34

    Srpkinja nikada ovo ne bi uradila u dzamiji, greh je skrnaviti verske objekte. Ovo rade neobrazovani I nekulturni.

  • M.K.

    18. novembar 2019 | 08:41

    Paraziti ...to namerno rade da provociraju nista vise... sta to siptarsko ima na Kosovu koja gradnja, arhitektura ili neki spomenik nemaju ama bas nista ali hvala sto promovisu sve sto je pravoslavno, stime lepo i oni dokazu da je Kosovo srpska teritorija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA