"To je jako stresno...": Emotivna ispovest Bojana Vaskovića čija je ćerka prevremeno rođena beba

- Kažu da su šanse za preživeti 50:50, na osnovu nekih statistika... - rekao je Bojan

  • 5
Bojan Vasković

Foto: Marko Jovanović

Pevač Bojan Vasković (36) fronetmen "Lexingtong benda", prvi put je progovorio o najtežem periodu koje je preživeo 2015. godine kada je njegova supruga Aleksandra na svet donela ćerku Anđelinu kao prevremeno rođenu bebu.

Devojčica je na svet došla u šestom mesecu, što je izazvalo broje komplikacije sa kojima se Anđelina hrabro izborila.

- Šta da se radi, prošli smo kroz to, hvala Bogu da je na kraju sve baš onako kako treba, zahvaljujući doktorima i samom Bogu, da je sve ok i da je ona jedno potpuno zdravo dete koje ima srećno i zdravo detinjstvo. Bilo je zaista stresno, to mi je najstresniji period u životu - počeo je priču Bojan.

Bojan Vaskovic Aleksandra žena, Leksington

Bojan sa ženom i ćerkicom Anđelijom Foto: Instagram/_mrs.vaskovic_

Pevač je otkrio da se njegova ćerka  borila sa bronhopulmalnom displazijom, odnosno hroničnom plućnom bolešću, koja se najčešće javlja kod prevremeno rođene dece.

- Kod sve dece koja se prevremeno rode je problem taj što se ne razviju pluća do kraja. Neka deca su imala krvarenja u mozgu, neka deca imaju bronhoplumalnu displaziju, ona je konkretno to imala, ali se hvala Bogu izukla. To je jako rizično kada se deca rode. Kažu da su šanse za preživeti 50:50, na osnovu nekih statistika. Ali eto, hvala Bogu, naša neonatologija je jedna od najboljih u svetu. Zaista su posvećeni doktori bili, zahvaljujući njihovoj borbi i samim klincima, konkretno u ovom slučaju moje Anđeline, zahvaljujući njihovoj borbi za život pobedila je sve te nedaće i izvukla se bez i jednog jedinog problema. To su takvi problemi, doktori vam direktno sve kažu, oni ne smeju da pakuju u mašnu i da vam govore nešto što nije istina, moraju da kažu tačno i konkretno stanje. Jedan dan dođete i kažu vam neku lepu vest, a drugi dan dođete i kažu: “Predaje se”. To je jako stresno za sve roditelje, ali prođe se kroz sve, kad prođu godine, malo se i zaboravi, malo se potisne. Svaki put kad se setim toga osetim težinu u stomaku, s obzirom na to da je zaista bilo teško - rekao je pevač za Pink.rs.

Bojan Vasković, Leksington, Lexington

Bojan Vasković Foto: A. Nalbantjan

- Bilo bi dobro da se podigne svest ljudima o tome. Moja supruga je završila medicinu, ali je jako malo znala o tome, kaže: "Uvek kad čujemo da se nekom dete prevremeno rodilo, mislim da se to dešava nekome tamo, kao da je na drugoj planeti", a kad se desi samom tebi onda čovek tek zna kako je to - zaključio je Bojan.

Video: Boki do jutra slavio rođenje sina, poznati ga iscepali

(Telegraf.rs/Pink.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danka

    18. novembar 2019 | 22:28

    Ja sam bila skoro u bolnici zbog gubitka trudnoce u 4 mesecu, sa mnom je bila zenica koja se porodila u šestom mesecu. Nazalost beba cim je udahnula vazduh odmah je preminula. Samo zelim da kazem da je zivot jako tezak,i nedao Bog nikome. Uzivajte i radujte se svakom novom danu!

  • Jeca

    18. novembar 2019 | 22:22

    I ja sam rodjena u 6. mesecu. Sada imam 34 godine i dvoje dece.....

  • Dasa

    18. novembar 2019 | 23:20

    Sve naj lepse porodici Vaskovic u svim segmentima zivota!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA