Spektakl Dejana Petrovića za pamćenje: Prva truba sveta zapalila Sava centar

Ređale su se najlepše melodije narodne muzike kojima je Dejan trubom udahnuo novi život, što je kod publike izmamilo brojne aplauze, radost, osmehe, ali i poneku suzu

  • 3

Tokom svoje karijere Dejan Petrović je mnogo puta pomerao granice muzike na ovim, ali i svetskim prostorima, pa je tako bilo i na spektakularnom koncertu "Trubom kroz Srbiju" u krcatom Sava centru, na kojem je publiku poveo na jedinstveno i nezaboravno putovanje, ovekovečivši svojom umetnošću sve krajeve naše zemlje.

"Preleteše ptice lastavice" i "Ovo je Srbija", prolomilo se salom već na početku koncerta kada je vlasnik titule Prva truba sveta, praćen horom i "Dejan Petrović Big Bendom" izazvao ovacije prepunog Sava centra, ali i potvrdio da će ovo veče, kao što je i najavio, po mnogo čemu biti neponovljivo.

Dejan Petrović Kocert Dejana Petrovića, Foto: Goran Jovanović/Promo

Ređale su se najlepše melodije narodne muzike kojima je Dejan trubom udahnuo novi život, što je kod publike izmamilo brojne aplauze, radost, osmehe, ali i poneku suzu.

U svemu ovome pomogli su mu i specijalni gosti, legende folk scene Snežana Đurišić, Merima Njegomir, Radiša Urošević, Čeda Marković, glumac Goran Sultanović, nacionalni ansambl "Kolo".

Dejan Petrović Foto: Goran Jovanović/Promo

Najemotivniji trenutak večeri bio je kada je na bini zasvirao sa orkestrom svoga oca, Miće Petrovića, koji se prvi put okupio posle smrti legendarnog trubača.

- Ovo veče sam posvetio upravo svome ocu i našoj tradiciji, i presrećan sam što je publika prepoznala našu emociju. Želja nam je bila da se neke stare, fenomenalne pesme, ponovo čuju, i ponosni smo ako smo uspeli barem delimično da pomognemo u čuvanju našeg muzičkog nasleđa - rekao je Dejan.

Dejan Petrović Dejan Petrović sa dekom neposredno pred početak koncerta, Foto: Goran Jovanovic/Promo

Dejan je otkrio i da je pre koncerta popio tri rakije.

- Evo ga deda Danilo tu, sedi i pije rakijcu - rekao je Petrović.

Kada smo Dejana pitali da li je i on popio koju rakiju,  pokazao nam je tri prsta i rekao: "Srbija", aliudirajući na tri rakije.

Izjavu pre početka spektakla pogledajte u videu iznad, dok atmosferu sa koncerta možete videti u videu na početku teksta.

(M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ...

    19. novembar 2019 | 21:44

    Svaka cast

  • MK

    20. novembar 2019 | 12:50

    Dejan Petrović je pomerio granice što se tiče trube, majstor, svaka čast, srećno!

  • DjudjaMudja

    21. novembar 2019 | 12:04

    Koncert je bio fenomenalan, ja ne slušam narodnu muziku, ali sam baš uživala! Što se gostiju tiče, svi su bili odlični, a mene je oduševio gospodin Goran Sultanović.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA