≫ 

Detalji presude: Evo zašto je Severina izgubila starateljstvo nad sinom Aleksandrom

Prema nekim saznanjima, Severini je dete oduzeto zbog njenog ponašanja tokom procesa

  • 52
Severina Vučković sa sinom Aleksandrom Foto: Nikola Tomić, Instagram/severina

Praksa je da maloletna deca u slučaju razvoda pripadnu majci, izuzetak su slučajevi kada majka prepusti starateljstvo ocu ili zbog lečenja, izdržavanja zatvorske kazne, kao i drugih razloga nije u mogućnosti da brine o detetu. U slučaju popularne hrvatske pevačice stvari su drugačije. Severini (47) je starateljstvo oduzeto zbog njenog ponašanja tokom procesa.

Nepodobna

- U presudi piše da je Severina nepodobna da bude staratelj, a kao dokaz priloženo je mišljenje centra za socijalni rad. Zamereno joj što je odbila saradnju s institucijama - nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad, vređanje učesnika u procesu, kao na primer to što je službenicu centra nazvala "kravetinom", Milana "seljačinom" i što se svađala sa sudijama - kaže izvor.

Otežavajuća okolnost

- U obzir je uzeta i prijava za zanemarivanje i uskraćivanje prava detetu koju je podnela škola koju pohađa njen sin. Dete je za 46 dana u školu dolazilo samo tri puta, a za to vreme Severina nije podnela zahtev da se organizuje nastava od kuće ukoliko je njen sin bio opravdano sprečen do dolazi u školu. Sudija je kao otežavajuću okolnost navela i nepoštovanje i nesaradnju s Popovićem kao ravnopravnim starateljem, kao i medijsko eksponiranje deteta.

Advokat je za medije rekao da je Severina dobra majka. Mate Matić objašnjava zbog čega je sud bez osnova lišio pevačicu brige o detetu.

Severina sa sinom Aleksandrom Severina i sin Aleksandar; Foto: Instagram/severina

- Ova odluka je sramna. Nikad ništa slično ovome nije viđeno. Severina je dobra majka. Ona možda jeste prešla granicu jer je ušla u sukob, s radnicom centra za socijalni rad, jer je želela da zaštiti svoje dete. Ali ako se to već i desilo, onda je ta radnica morala da bude izuzeta iz procesa jer ne može da donosi preporuke ako je u sukobu s jednom stranom. Sudije su znale za taj sukob, ali su ipak uzele u obzir preporuku centra za socijalni rad, koja kaže da Severina nije podobna da bude staratelj - kaže on.

Svi razlozi za gubitak starateljstva: odbijanje saradnje s institucijama (nedolazak na ročišta, neodazivanje na pozive centra za socijalni rad), vređanje učesnika procesa, škola je podigla prijavu za zanemarivanje prava deteta, nepoštovanje i nesaradnja s Popovićem kao ravnopravnim starateljem, medijsko eksponiranje deteta.

Na društvenim mrežama Severina je juče bila glavna tema, a posle Nataše Bekvalac i Jelene Karleuše, podržale su je i Ana Nikolić i Mirjana Bobić Mojsilović, kao i svekar Dragan Kojić Keba.

- Oduzeti majci dete... To je monstruozno i nedopustivo! Gde detetu može biti bolje i ko dete može više da voli od rođene majke - zapitala se Ana Nikolić.

- Otac koji stvarno voli svoje dete nikada tako nešto ne bi tražio niti uradio. Severina, evo čitam komentare i ne mogu da shvatim da postoje žene koje su i same majke, a da ne podržavaju ovaj moj stav. Šta biste vi uradile da vam se to desi? Za mene u ovoj situaciji Severina nije ni zvezda,ni pevacica, već majka , koja je nosila to dete 9 meseci, dojila i cuvala svih ovih godina. Zgrozena sam! - dodala je Ana Nikolić na Instagramu.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Dragan Kojic Keba (@dragankojickeba) on

- Zločin je i presedan nakon sedam godina oduzeti majci dete. I taj „rat“ šteti najviše detetu jer dete, kada dovoljno odraste, lako odlučuje kome će i koliko vremena posvetiti. Rešiće to mali Aleksandar i pre vremena postaće Veliki Aleksandar.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Severina Kojic (@severina) on

Mirjana Bobić ostavila je komentar ispod pevačicine objave na Instagramu.

- Draga Severina, iskreno sam potresena. Drži se - napisala je spisateljica.

(Telegraf.rs/Kurir)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ana

    30. novembar 2019 | 17:22

    Hahaha čuj, oduzeli joj starateljstvo jer je Milanu rekla da je seljacina 😂 E sad sam sve videla. Dete nije išlo u školu jer je po njegovoj izjavi kod psihologa osećao strah nakon sto su ga dve učiteljice držale zatvorenog u učionici dva sata jer “otac decenije” ne dozvoljava da iko osim majke prezume dete iz škole, dakle mrtva ili živa ona mora doći po njega a došao je očuh. Iste one škole gde je “otac decenije” sunuo milione za izgradnju parka u okviru školskog dvorišta. A sve ovo na osnovu mišljenja socijalne radnice koja po sopstvenom priznanju na sudu je rekla kako dve godine nije videla dete i nije radila na slučaju od 2017. Ja da sam ova majka, živi ne bi izasli iz tog procesa, ni ta “kravetina” ni taj “seljacina” a najmanje sudija koja odlučuje na osnovu dokumentacije iz 2017.godine. Velika podrška Severini, a “ocu decenije” neko da kaže da je možda sve ostalo kupio ali detetovu ljubav nikad neće moći.

  • Max

    30. novembar 2019 | 18:09

    Totalno! Njeno ophodjenje sa institucijama , ocem i generalno sistemom je krajnje sramno. Znaci ukratko - u redu je da ona vredja, ne dozvoljava detetu i ocu vidjanje , krsi pravila, ponizava radnike centra za SOcijalni Rad, sud, skole.. samo zato sto je majka? Ali nije u redu da se njoj kao takvoj da do znanja da takvo ponasanje nije dopustivo niti dobro po istog njenog sina? I onako zivimo u svetu gde roditelji odgajaju decu da se ponasaju bahato i bezobrazno., kakav je to ona primer davala?! Osim toga hvatate se za grančicu vremena kada je Milan bio odsutan od svog sina.. sta je sa vremenom kada mu je to bilo uskraceno od strane Severine? On je otac i stoga ravnopravan roditelj tog deteta. I za kraj Severina je sama izabrala ovaj put i odlucila da igra jako , JAKO PRLJAVU IGRU! Zene, cast pojedincima, su cesto veoma prljavi igraci u ovakvim situacijama i deca su im glavno oružje za rat sa bivsim kroz koji takodje kontrolisu i financije. Krajnje sramno jer to cine pod mantrom ‘ljubavi’. Izvinite, ali takve majke i slicne njima mogu sebi da govore da su ‘dobre majke’ ali istina je mnogo mnogo ruznija!!

  • Veca

    30. novembar 2019 | 18:20

    E kad procitah ko podržava Severinu, smuci mi se odmah. Sve razveden, a ne zna se koja je od koje pametnija. Fuj

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA