≫ 

"Joj, dete moje..." Sahranjen Bane Kovačević, majka jecala, školska drugarica održala potresan govor

Bane Kovačević rođen je 10. novembra 1978. godine. Preminuo je nedugo nakon 41. rođendana

  • 2
Bane Kovačević, grupa 187 Printskrin: Youtube/KO VAM DADE TERMIN

Bane Kovačević, nekadašnji reper i član grupe "187", sahranjen je danas, u ponedeljak 2. decembra, na Lešću.

Brojni prijatelji, saradnici i, naravno, članovi porodice, oprostili su se od voljenog Baneta koji je preminuo 27. novembra, u Beogradu, nakon što mu je u toku noći iznenada stalo srce, potvrdio je tada za Telegraf njegov prijatelj Nebojša Minić Hele.

Banetova majka neutešno je izgovorila "Joj, dete moje...", a Banetova školska drugarica Marija pročitala je govor.

- Ne želimo da se opraštamo od tebe na neki tužan način, jer ti nisi bio takav čovek. Kada pomislimo na tebe, u glavi nam je samo jedna slika - mi sa tobom nasmejani, srećni. Koji god da nas muče problemi, zatvaramo im vrata i pevamo. Pevamo glasno, da reči bolje čujemo i mi i komšije. Voleo si mnogo da pevaš. Muzika je bila tvoj beg od stvarnosti, tvoj vetar u leđa, tvoja svetla strana ulice - počela je Marija.

Sahrana Branislav Kovačević, Bane 187 Banetova majka (u sredini), Foto: Marko Jovanović

- Uvek si nam pričao da, kad pevamo, moramo tu emociju da saživimo. Trudili smo se, ali to niko nije mogao bolje od tebe. Patio si mnogo, a nisi hteo ni da posumnjamo da si u nekom problemu. Uvek nam je sa tobom bilo lepo. Tvoj smisao za humor je bio prepoznatljiv. Uvek si bio glavni u duštvu, bilo da su se pričali vicevi ili neke aktuelne političke teme, ili si nam samo - pevao. Ti si bio rođena zvezda, koja je trebalo još dugo, dugo da sija. Voleo si svoju ekipu iz Osnovne škole...

Sahrana Branislav Kovačević, Bane 187 Povorka na Banetovoj sahrani, Foto: Marko Jovanović

- Razmišljam, možda je to bio period života kada si bio najbezbrižniji i najsrećniji. A i mi sa tobom. Uvek si imao ideje... Sećamo se dana kada si došao u školu i rekao: "Imam ideju, snimamo pesmu 'Oko vas'". Grupa se zvala Monez Cash Brothers. Svi smo čekali na TV premijeru spota... Samo si ti imao tu viziju i snagu da se baviš muzikom iz srca, a onda se desio "187" i postao si poznat. To ti je dalo potvrdu da vrediš, da si talentovan, da si jedinstven, a mi smo oduvek znali da to i jesi.

Sahrana Branislav Kovačević, Bane 187 Vladimir Ilić Ila, Foto: Marko Jovanović

- Mnogo smo se smejali, do suza, uvek kada bismo se okupili. I ti si voleo da se smeješ i voleo si svoj razmak između zuba, svoje kikice, jer si mislio da je to tvoj zaštitni znak, da si po tome prepoznatljiv, a bio si po mnogo čemu unikat. Bio si jedna dobra duša koja je htela svima da pomogne, samo sebi najmanje. A trebalo je, jer bio si jedinstven čovek, naš dobri Bane.

Nebojsa Minic Hele Banetov najbolji prijatelj Nebojša Minić Hele, Foto: Telegraf

- Dragi Banuška, sa tvojim odlaskom otišlo je i naše detinjstvo, deo nekon lepšeg i bezbrižnijeg života. Nikad nećeš znati šta si nama značio, da ćeš svakom od nas ostati u sećanju kao dobar drug, dobar čovek i tvoj ćemo osmeh uvek nositi u srcu. Putuj druže naš na neko lepše i bolje mesto. Volimo te - sa suzama je završila Marija.

Sahrana Branislav Kovačević, Bane 187 Marko Janković i Predrag Radosavljević iz "187", Foto: Marko Jovanović

Bane Kovačević rođen je 10. novembra 1978. godine. Preminuo je nedugo nakon rođendana, u 41. godini života.

Neke od najpoznatijih pesama grupe "187" su: "Slikaj je", "Mačke", "Nikad nećeš znati", "Kažeš mi da ideš" i mnoge druge.

(D.J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • MK

    3. decembar 2019 | 08:46

    Počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju. Iskreno saučešće porodici.

  • 33333

    6. decembar 2019 | 18:51

    Bas mi zao ovog decka a nadao se da se izlecio ali srce kada stane

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA