Ko je RAF Kamora, zašto su Nemci ludi za njim i šta ga je povezivalo sa Šabanom Šaulićem

Njih dvoje su spoj koji je osvojio trending liste

  • 9
Senidah i RAF Kamora Printskrin: Youtube/Bassivity Digital

Jedna od trenutno najpopularnijih balkanskih reperki Senidah (34) snimila je duetsku pesmu u saradnji sa najpopularnijim evropskim reperom RAF Kamorom (35).

Senidah i austrijski reper sa duetskom pesmom "100%", brzo su se probili na sam vrh Jutjub trending lista u regionu, a i šire.

Samo četiri dana nakon izlaska, spot za pesmu je na Jutjubu poslušalo više od sedam miliona ljudi. Numera je osvojila Balkan, ali i dijasporu, pa je tako prva na trendingu u Srbiji, Hrvatskoj, Bosni i Sloveniji, dok je u Austriji, Crnoj Gori i Švajcarskoj i Makedoniji druga po popularnosti.

Trending lista Trending lista Printskrin: Instagram/senida_h

Inače, Rafael Raguči poznatiji kao RAF Kamora austrijski je reper i producent koji stvara i radi na Nemačkom, Austrijskom i Švajcarskom tržištu. Nakon duetske pesme "Nema bolje", koju je snimio u saradnji sa poznatim dvojcem, bosanskim reperima Jalom Bratom i Bubom Korelijem njegova popularnost širi se i na Balkan.

Raf je rođen je u Švajcarskoj, a sa samo 15 godina pobegao je od kuće i godinu dana proveo na ulicama Beča gde ostaje i započinje svoju karijeru.

Raf Camora Raf Kamora Foto: Wikipedia/Nikolanrt9716

Nakon par pokušaja i saradnji, 2009. godine izdaje svoj prvi album, a samo 4 godine nakon toga otvara i svoju izdavačku kuću pod nazivom Indipendenza. Mega popularan na evropskom tlu postaje nakon albuma "Ghøst" koji je objavljen 2016. godine i "Anthrazit" objavljen godinu dana kasnije.

Kamora nikada nije krio koliko voli Balkan i balkansku muziku, pa je čak i u nekoliko navrata priznao da je pokojni kralj narodne muzike Šaban Šaulić imao veliki uticaj na njegov život.

Ljubav prema Šabanu dokazao je i nakon njegove pogibije, kada mu je odao počast pred punom koncertnom arenom u Beču.

Duetsku pesmu Senidah i Rafa Kamore poslušajte u nastavku teksta:

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA