≫ 

"Ako nemaš merak na jedenje, ne se pipaj oko roštilj!" Bogoljub objavio hit snimak iz Leskovca

- Da nikad ne zaboravimo već da po svetu širimo svoju kuhinju! Neka vide i drugi šta je to srpski merak - poručuje Mili

  • 2
Bogoljub Karic, kobasice Printskrin: Facebook/Bogoljub Karić

Bogoljub Karić (65) uvek ističe ko je i odakle je, i ne libi se da prijateljima i javnosti pokaže mnoge momente iz svog privatnog života.

Ovaj put posetio je vredne ljude u Leskovcu, koji su ga pustili da im se pridruži i pomogne u poslu.

Dragi moji! Ako nemaš merak na jedenje, ne se pipaj oko roštilj" - kažu Leskovčani. A, ko od nas Srba nema merak na jedenje? A i kako može čovek da nema taj merak kada se radi o našoj hrani, o našim specijalitetima, kakve malo koji narod ima a koje mi nosimo u genima, na kojima smo odrastali i mi i naši stari", počeo je Bogoljub.

- I evo ovi divni ljudi su odmah videli da ja imam "merak na jedenje", pa su me pustili da se i ja malo pridružim u njihovom predivnom poslu. Nema za mene većeg zadovoljstva, jer me je to podsetilo na moje detinjstvo kada sam sa svojom braćom pomagao našem ocu Janićiju, velikom domaćinu, velikom merakliji i velikom majstoru za pripremu i obradu mesa, kobasica i ostalih specijaliteta...

- Prošao sam kasnije ceo svet, probao razna jela na svim kontinentima, ali mogu da kažem uvereno - nigde nema hrane kao naše! A hrana nije samo obično "jedenje"! Hrana je odraz i istorije, kulture i mentaliteta svakog naroda! Zato treba uvek da čuvamo naše tradicije pa među njima i našu predivnu i bogatu kuhinju, da se ne provodimo za pomodarstvom i navikama drugih već da uvek znamo da cenimo svoje! Da nikad ne zaboravimo već da po svetu širimo svoju kuhinju! Neka vide i drugi šta je to srpski merak! Vaši Milanka i Bogoljub sa porodicom Karić - poručio je Bogoljub.

VIDEO: Bivša srpska misica partijala bosa na svadbi kod Karića, pa otkrila: Moj Said je već polu-Srbin, sve on razume

(Teleraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oprosti mu bože...

    10. decembar 2019 | 18:25

    Bravo Bogi, u vreme posta cepa se mrsno

  • Dejan

    10. decembar 2019 | 16:37

    A šta je to naša kuvinje i šta je osnova naše kuhinje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA