≫ 

Luna podigla na noge ljude na društvenim mrežama: "Kome je lepo da se oseća kao u ratu?!"

- Ko uživa u pucnjavi, kome je lepo da se oseća kao u ratu?! Molim vas ako neko ima ideju da je pokrenemo zajedno. pratioci, blogeri, influenseri, jutjuberi, mediji, molim vas oni su naša porodica! - napisala je Anabela

Luna Đogani Foto: ATA Images

Luna Đogani (23) dve noći provela je u ambulanti, jer apel brojnih ljudi da ne bacaju petarde zbog stravičnih posledica koje imaju na životinje, nije urodio plodom.

Njenom psu ukazana je pomoć, pošto se povredio usled napada panike koji je dobio tokom pucanja.

- Zbog petardi i pirotehničkih sredstava svake godine od srčanog udara ugine više od 5.000 pasa. Ja sam već drugu noć u veterinarskoj ambulanti, jer je moj pas isprepadan. Noćas je čak povredila rame i nogicu. Nema smisla da psi doživljavaju takve traume, psi svakodnevno beže od straha kada čuju te zvukove - napisala je Luna.

- Vama je to trenutak zadovoljstva, a nekom živom biću trauma, i u najgorem smrt. Moja Loli je završila uspavana i na snimanju nogice. Molim sve moje ljude da ovo šeruju i da se napravi peticija. Naši psi su naša porodica - dodala je Luna.

Luna Đogani Luna Đogani sa psom u ambulanti, Foto: Instagram/anabelci

I Lunina majka Anabela (44) objavila je ćerkinu fotografiju sa Loli, uputivši isti apel.

- Nisam htela ovo da delim da bih naišla na nečije sažaljenje. Ovo je već 4. dan kako član naše porodice pati i svaku noć pije tablete za smirenje. Već drugu noć zaredom je u hitnoj veterinarskoj službi. 31. je doživela šok, noćas je povredila rame, šta je sledeće?! Svake godine na hiljade pasa pobegne od straha, umre od srčanog udara, itd. Pitam sve ljude koji poseduju empatiju i razumeju ovu traumu kroz koju prolaze životinje i njihovi vlasnici da li postoji način da se pokrene, uputi neka molba nadležnim organima, da se zaustavi piromanija, ubijanje životinja, mučenje zarad čega?! Ko uživa u pucnjavi, kome je lepo da se oseća kao u ratu?! Molim vas ako neko ima ideju da je pokrenemo zajedno. pratioci, blogeri, influenseri, jutjuberi, mediji, molim vas oni su naša porodica! - napisala je Anabela.

Na hiljade ljude su danima pred doček Nove godine apelovali i molili da se petarde ne bacaju, kako zbog sopstvene bezbednosti, tako i zbog životinja na koje ostavljaju teške, a neretko i tragične posledice. Ipak, jasno je da ni ove godine apel nije urodio plodom.

VIDEO: Luna provela samo 10 minuta na nastupu JK

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Miki

    3. januar 2020 | 15:52

    Pa taj pas samo kad vidi tebe i Anabelu a posebno Gagija umire od stresa ne trebaju mu petarde .Kupi lovackog psa on se ne plasi pucanja .

  • Ccc

    3. januar 2020 | 14:19

    Kad je cuo kako pevas,pao u trans od stresa!

  • anastasijadj

    3. januar 2020 | 13:22

    Samo nemoj da se javljaju obozavaoci Kockareve,koja nije mogla dve nedelje da se brine o psu vec ga je uvalila kumi uz pravdanje da nije cesto kuci,a imala je 4-5 nastupa mesecno.Sa druge strane ko god poznaje Lunu,zna koliko je vezana za Loli,koliko brine o njoj,seta,smatra ga kao clana svoje porodice.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA