≫ 

Srpski pevač zbog narodnjaka prošao muke u muzičkoj školi: "Smatrali su da se time ruši ugled"

- Zanimljivo je da je, prilikom uručivanja diploma, direktor svima poželeo uspeh u daljem školovanju, a meni kroz osmeh puno sreće na estradi - kaže Srećko

  • 2
Srećko Krečar Srećko Krečar, Foto: Privatna arhiva

Na domaćoj estradi malo je muzički obrazovanih pevača, a jedan od njih je Srećko Krečar (39), poznat po hitu "Pobednik". Krečar je završio srednju muzičku školu, a na prijemnom za muzičku akademiju je briljirao.

Ipak, njegovo školovanje nije prošlo bez teškoća, a razlog tome je njegova ljubav prema folk notama.

- U vreme kada sam pohađao nižu i srednju muzičku školu "Dr Miloje Milojević" u Kragujevcu, bilo je zabranjeno svirati narodnu muziku, jer su nadležni smatrali da se time ruše ugled i reputacija škole. Međutim, narodna muzika mi je bila u srcu, i uvek kada bih uvežbao zadati program, koristio sam vreme da sviram ono što volim - kaže Srećko, sa kojim su u muzičku školu išli i sada jedan od najpopularnijih harmonikaša Borko Radivojević, i Nikola Jezda iz Mega benda, o čemu svedoči i fotografija iz školskih dana.

Srećko Krečar Srećko (levo) i Borko (desno) u muzičkoj školi, Foto: Privatna arhiva

- Kad god bi nam se ukazala prilika, Borko, Jezda i ja bismo se dohvatili instrumenata i zasvirali omiljene narodne melodije. I kad god bi nas čuo neko od profesora, završili bismo kod direktora! Međutim, učili smo gradivo i nismo se odricali našeg zadovoljstva.

Zanimljivo je da je, prilikom uručivanja diploma, direktor svima poželeo uspeh u daljem školovanju, a meni kroz osmeh puno sreće na estradi. Drago mi je da sam ispunio njegova očekivanja - sa osmehom kaže Krečar, koga uskoro očekuje snimanje spota za duetsku pesmu "Opasno me radiš", koju je otpevao sa Andreanom Čekić.

VIDEO: Andreana Čekić: Kad se razvedem, udaću se odmah sutradan!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA