≫ 

U ostavljenu poruku na grobu Nebojše Glogovca svi treba da verujemo: Dve godine bez velikana glume

Svi su doneli po jedan cvet, mahom ruže, a na grobu je ostavljena i korpa sa belim ružama i kratkom, ali snažnom porukom

  • 11
Nebojša Glogovac Danas, 9. februara 2020. godine, obeležava se dve godine od smrti čuvenog glumca, Foto: ATA Images

Porodica, prijatelji, kum i nekolicina poštovalaca došli su na Novo groblje gde je održan pomen povodom druge godišnjice smrti Nebojše Glogovca.

Na pomenu su bili Nebojšin otac Milovan, supruga Milica Šćepanović, sinovi, kum Vojin Ćetković i još nekoliko bliskih ljudi.

Svi su doneli po jedan cvet, mahom ruže, a na grobu je ostavljena i korpa sa belim ružama i porukom.

- Nadam se da nas gledaš odozgo i da se smeškaš - piše na papiru ostavljenom pored cveća na spomen ploči.

U potpisu je ostavljeno samo "N.".

Nakon što smo pročitali poruku, shvatili smo da je ovo, zasigurno, želja svih koji su voleli Nebojšu i kojima nedostaje i kao ličnost, i u svim ulogama koje je maestralno donosio.

Pomen Nebojši Glogovcu Poruka na grobu, Foto: Telegraf.rs

- Mi smo se znali dugo, igrali smo u nekoliko serija i filmova zajedno. On je bio jedna jako posebna pojava na filmu i u pozorištu. Privatno, i u umetničkom smislu. Njegovo nedostajanje je neverovatno, to može da se oseti u projektima, a sigurno i privatno, za puno ljudi. To je jako veliki gubitak za našu kulturu - rekao nam je Gordan Kičić (42) uoči druge godišnjice Nebojšine smrti.

Spominjemo ga, i u pozorištu, i tako... Tragedija! Družili smo se i igrali zajedno, bio je jako duhovit i jako je dobro radio svoj posao. Osećao ga je dobro. Fantastičan kvalitet je imao - rekao je Kičić za Telegarf.rs

On je bio moj veliki prijatelj. Nikada ga neću zaboraviti - rekao nam je Gagi Jovanović (54).

Nebojša Glogovac je otišao prerano. Međutim, on je još uvek sa nama, to svi koji su ga i gledali, i sa njim igrali, znaju - rekao nam je Branislav Lećić (64).

Pomen Nebojši Glogovcu Vojin Ćetković, Foto: Telegraf.rs

Nebojša je preminuo 9. februara 2018. godine, nakon teške bolesti, u 49. godini života, u Beogradu.

Iza sebe je ostavio troje dece - sinove Marka i Gavrila koje je dobio sa Minom Glogovac, te ćerkicu Sunčicu koju je dobio sa Milicom Šćepanović.

Jedan od najpopularnijih srpskih glumačkih zvezda rodio se 1969. godine u Trebinju. Kada je imao samo 7 godina preselio se sa porodicom u Pančevo.

Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojoj je igrao školskog druga Slobodana Bobe Popadića.

Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomišlja i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Pomen Nebojši Glogovcu Pomen Nebojši Glogovcu, Foto: Telegraf.rs

Sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović. 

Pomen Nebojši Glogovcu Cveće i poruka na Nebojšinom grobu, Foto: Telegraf.rs

Prvi film u kojem se pojavio jeste u "Vukovar, jedna priča", gde je igrao lik vojnika Fadila. Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago" u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Pomen Nebojši Glogovcu Poruka u koju svi treba da verujemo, Foto: Telegraf.rs

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

(D. Janković, I.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZVEZDA

    9. februar 2020 | 14:00

    Tvoje reči i dela živeće večno!

  • Banat

    9. februar 2020 | 14:00

    ❤️🌹

  • Lepa

    9. februar 2020 | 14:35

    Pamtićemo te dobri naš! Koliko malo komentara, da je rijaliti "zvezda " bilo bi stotine, zato nam ne valja! SLAVA TI I HVALA GLOGI!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA