Nemci snimaju dokumentarni film o Šabanu?

- Naša ekipa biće tri dana u Beogradu kako bi napravila dokumentarni film o svim dešavanjima vezanim za Šabana Šaulića - rekla je Lena Nivald, novinarka portala NW

  • 4
Šaban Šaulić koncert Foto: A. Nalbantjan

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je 17. februara prošle godine u Nemačkoj, kada se vraćao sa nastupa, a o Šauliću Nemci planiraju da snime film, piše Kurir.

U Bilefedu, gde se nesreća dogodila, i dalje je tragična vest glavna tema, te su Nemci odlučili da ekranizuju Šabanov život. Četvoročlana ekipa koja radi na ekranizaciji ovog dokumentarca 23. marta dolazi u Beograd, kada i počinje snimanje filma o kralju narodne muzike.

Ekipa će u Beogradu razgovarati sa porodicom, prijateljima i kolegama pokojnog pevača, takođe planiraju da posete i Šabanovu večnu kuću na Novom groblju u Aleji zaslužnih građana.

Osim o Šabanovom životu, u filmu će biti prikazani detalji sa suđenja Alsina Leventa koje počinje 27. marta u Giterslou. Levent je iače nemački državljanin turskog porekla koji se tereti da je kriv za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj su poginuli Šaban, njegov muzičar Mirsad Kerić, a Šabanov kum Slobodan Bobi Stojadinović teško je povređen.

Da ekipa koja će raditi dokumentarac stiže stže u Srbiju potvrdila je NW, koji je prvi objavio vest o Šabanovoj pogibiji

- Naša ekipa biće tri dana u Beogradu kako bi napravila dokumentarni film o svim dešavanjima vezanim za Šabana Šaulića. Plan je da posetimo grob poznatog pevača, da razgovaramo sa nekim od članova porodice, ali i novinarima, kako bismo prikazali kako oni gledaju na sve to što se desilo, ali i buduće suđenje, koje počinje 27. marta - rekla je Lena Nivald, novinarka portala NW, koji je prvi objavio vest o Šabanovoj pogibiji.

Podsećamo, Nemački mediji piđu da je Turčin "sklonjen", a na suđenju biće pojačanje mere obezbeđenja kako "neko od fanova pokojnog kralja narodne muzike ne bi naudio Leventu".

Video: Love & Live ŠABANU U ČAST: Samo Bob: Ne plači, dušo

(Telegarf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • dr

    19. februar 2020 | 18:42

    To je bruka za srbiju, nemci ce napraviti film o sabanu da bi pokazali mentalitet srba, koji se uporedjuje sa osmanlijama. Sramota to procitati a kamoli jos u filmu to gledati

  • Snooker

    20. februar 2020 | 00:29

    Bolje bi bilo da osude turcina,i da plate porodici odstetu...

  • Kiki

    21. februar 2020 | 09:36

    Nemacka ako bi trebala da snimi fiilm, to bi mogli o nasim radnicima i to u najboljem svetlu !! Ovo o Sabanu cisto sumljam, osim neke blamaze, jel oni toliko nas vole. Licno svo postovane “ lEGENDI”

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA