≫ 

RTS se oglasio: Evo šta će biti sa pesmom za Beoviziju u kojoj se spominju bombe i poziva na nasilje

Kako kažu sa RTS-a, tekst pesme bi "mogao da pošalje pogrešnu odluku", a oni "čvrsto stoje na strani borbe protiv nasilja nad ženama"

  • 12
Balkubano

Foto: Nikola Tomić, Promo

Sa Radio-televizije Srbije poslali su zvanično saopštenje povom pesme "Svadba velika", koju izvode Bora Dugić i Balkubano, a koja je prošla na zvaničnom konkursu.

Podsetimo, javnost se na društvenim mrežama pobunila povodom skandaloznog teksta pesme koji je, kako su mnogi naveli, "sramotan" i "nikako ne bi smelo da se nađe među pesmama na Beoviziji".

"Pesma "Svadba velika", koju izvode Bora Dugić i Balkubano, ostaće u takmičenju ovogodišnje Beovizije. Shvatajući ozbiljnost pogrešne poruke koju bi tekst pesme mogao da pošalje, RTS je u razgovoru i dogovoru sa autorima doneo odluku da će tekst pesme "Svadba velika" biti promenjen. Autori teksta, prizivajući šaljivi ton kompozicije, ipak nisu pronašli adekvatan autorski izraz, te se zbog toga izvinjavaju, naglašavajući da im to nije bila namera. RTS želi da jasno stavi do znanja da čvrsto stoji na strani borbe protiv nasilja nad ženama", poručuju sa RTS-a.

"Kakav je ovo teroristički tekst, ima da nam zabrane učešće na 10 godina ako čuju ovo", "Kako je uopšte ovo smelo da prođe selekciju sa ovakvim tekstom?!", "Dva sata pokušavam da objasnim strancu da ovaj iz pesme nije krenuo u lov na divljač nego da se ženi", "Bora Dugić kao vrhunski umetnik nije smeo učestvovati u ovome. Samo se nadam da su mu dobro platili", "Malo ste ga preterali sa tekstom", "Bože sačuvaj šta im je sa bombama ove godine", "Ovo je blam blamova", neki su od komentara ispod pesme na Jutjubu.

Evo i kompletnog teksta pesme:

Poneo sam bombu, poneo sam draga

Jer te ludo volim, jer te ludo volim

Došao sa kumom, došao i sa bratom

Da te zaprosim tu pred tvojim tatom

Ako kažeš ne, ako kažeš ne, ako kažeš ne

Razneću ja sve

Ako kažeš da, ako kažeš da, ako kažeš da

Svadba velika

Poneo sam bombu da pokažem svima

Ne sme niko drugi, ne sme da te ima

Poneo sam bombu najveću na svetu

Da raznesem sebe i celu planetu

Čik mi reci ne, čik mi reci ne, čik mi reci ne

Eksplodiraće

Ako kažeš da, ako kažeš da, ako kažeš da

Svadba velika

Cico, Cico, Cico, volim tebe ja

Ajde, Cico, Cico, svadba velika

(I.C.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mrmot

    19. februar 2020 | 15:09

    Bruka i sramota, za autora, izvodjace komisiju koja je preslusala i odobrila pesmu, RTS. Kome ovo moze da bude saljivo, onima koji su na ovaj nacin izgubili cerku, sestru.... kakvo menjanje teksta, eliminisite ih odmah kao i one koji su cinili komisiju koja je pesmu odobrila i uvrstila u takmicarski deo.

  • Lalans

    19. februar 2020 | 15:49

    Inace su glupe pesme al ova je sampion

  • Zoki CH

    19. februar 2020 | 15:50

    Ee moj Boro šta si ti sebi dozvolio, sa ovako glupim tekstom da učestvuješ na nekom takmičenju, strašno!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA