≫ 

Beogradski sindikat na udaru cenzure zbog spota u kom su srpske svetinje: Smetaju im litije!

- Kako je ovakvo ponašanje Jutjuba više nego skandalozno, sa ciljem da se javnost, a pogotovo mladi, informišu o postojanju cenzure na Internetu, bili smo primorani da reagujemo - poručuju članovi grupe

  • 19
BEOGRADSKI SINDIKAT - SVIĆE ZORA

Foto ilustracija: Telegraf/Youtube/Београдски синдикат

Članovi grupe Beogradski sindikat tvrde da ih Jutjub cenzuriše, te da sa novom pesmom "Sviće zora" nisu na trending listi, iako pesma ima više od 500.000 pregleda.

U momentu njihovog saopštenja, tačno milion i 57.946 pregleda.

Usled velike sreće što je pesma "Sviće zora" sa ljubavlju dočekana od našeg naroda u Crnoj Gori, pokušali smo da zanemarimo nepravdu koja nam se sve vreme nanosi od strane korporacije Jutjub - počinju članovi Beogradskog sindikata.

- Nakon objavljivanja pesme, koja je samo u prvom danu imala 500.000 pregleda, nismo postavljeni na trending listu, a sve sa ciljem smanjivanja broja pregleda. Nakon toga smo svakodnevno uočavali kako se broj pregleda rapidno usporava, a vrlo često i smanjuje. Kao dokaz tome dostavljamo fotografije na kojima se to jasno vidi. Nakon što je pesma prešla milion pregleda, u periodu od 00 do 12 časova, broj pregleda je prema algoritmu "Jutjuba" bio svega 500, iako je dosadašnji prosek pregleda u tom istom periodu do sada iznosio 50.000 - navode dalje.

Da ne bude zabune, ovu pesmu svakako nismo radili zbog broja pregleda i trendinga, pa je i to jedan od razloga zbog kojeg smo sve vreme ćutali. Međutim, kako je ovakvo ponašanje "Jutjuba" više nego skandalozno, sa ciljem da se javnost, a pogotovo mladi, informišu o postojanju cenzure na Internetu, bili smo primorani da reagujemo - nastavljaju članovi grupe.

Očigledno je da isti oni koji u javnosti konstantno nastoje da umanje broj prisutnih građana na litijama širom Crne Gore, sada smanjuju i broj stvarnih pregleda pesme "Sviće zora", a korporacija "Jutjub" im to omogućava - zaključuje se u saopštenju Beogradskog sindikata.

Objava Feđe Dimovića:

Feđa Dimović Beogradski sindikat

Objava Feđe Dimovića, Printskrin: Instagram/fedjadimovic

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    21. februar 2020 | 18:29

    Hvala za pjesmu...braco Srbi...

  • KNN059

    21. februar 2020 | 17:40

    Da je samo Beogradski Sindikat bilo bi to super. Bilo koji snimak koji govori o srpskim zrtvama, pokazuje zapaljene srpske crkve, skole, civilnu infrastrukturu, itd itd je blokiran. Ali to vam je tako kad je kontrola u Zagrebu, sta drugo ima da se ocekuje.

  • Косингас

    21. februar 2020 | 18:12

    Централа Јутјуба и Фејсбука за овај простор Европе је у Загребу. С тога и такви резултати. Хрвати све чине да смање утицај Срба. Не бирају средства.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA