Ubili su joj brata i majku: Potresna ispovest Mire Kosovke, pevačica ima jednu želju

- Moja familija je ostala dole na Kosovu do kraja bombardovanja - pričala je pevačica

  • 5
Mira Kosovka

Printskrin: TV Pink

Pevačica Mira Kosovka otvorila je dušu za emisiju "Premijera Vikend Specijal", a u svojoj potresnoj ispovesti pričala je kako su joj majka i brat ubijeni na Kosovu i Metohiji, gde je rođena.

- Živeli smo nas četvoro, tri brata i ja. Mama i tata su radili po ceo dan i ja sam bila ostavljana Milanu i Mićanu koji su bili dosta stariji od mene. Oni su me više vaspitavali nego mama, mama je ceo dan radila. I njima je bilo lakše da me obuku kao dečaka do prvog gimnazije i da igramo fudbal, da se igramo muške igre. Pošto je moj blizanac bio fizički sitniji, mama je imala običaj da nas leti ošiša do glave. Ona je insistirala da me oblače kao dečaka - otkrila je Mira Kosovac i dodala:

- Živeli smo dobro zato što su moja mama, tata i braća bili inženjeri. Mada negde piše da smo živeli u sirotinji, to nije tačno. Spartansko vaspitanje moje braće mi je jako pomoglo da ostanem i da opstanem u ovom gradu (Beogradu) - navela je pevačica, a prenosi Pink.rs.

- Moja familija je ostala dole na Kosovu do kraja bombardovanja. Brat srednji, Mićo mi je ubijen 1981. godine. On je ušao u Knjigu nerazjašnjenih ubistava Kosova i Metohije. Nakon njegovog ubistva, ostajemo dole svi. Ja sam svojima stalno govorila da treba da izađemo iz Đakovice. Moja majka je zaklana i bačena, nismo je nikad pronašli - rekla je Mira Kosovka.

Ona je navela da ima jednu želju.

- Jedina mi je želja da nađem njene kosti i da je smestim pored oca i brata. To mi je ostala jedina neostvarena želja. Moj otac je jedini koji je umro kako mu je suđeno. Otac je umro od galopirajućeg raka. Tata je umro '95, a mama '99. Nestali su moj brat i njegov drugar koji su u nekoj nedođiji ubijeni. Navodno su ih zgazila kola, pa jedino da su se ovako naslonili i tenk da ih udario. Moj brat nije imao ni oči ni obrve, ni nos, ni usta, samo dva šava preko lica - otkrila je Mira.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mitrovcanka

    23. februar 2020 | 17:59

    Zato si se ti povukla sa estrade. DJakovica je uvek bila puna Siptara koji su mrzeli Srbe. Trebali su te tvoji poslusati i napustiti DJakovicu. A bas sam se pitala gde si,nema te na TV-u. Veliki pozdrav mojoj zemljakinji

  • Ja sam psiho 👻

    23. februar 2020 | 18:11

    Bila je lepa.Godine puste.🤦‍♀️

  • Crnogorac

    24. februar 2020 | 00:09

    Za šaku ljubavi ja s tobom bila bih bila do večnosti...čini mi se da tako ide text...pozdrav za Miru legendu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA