≫ 

Veljača osudila spaljivanje figura gej para sa usvojenim detetom, pa dobila skandalozne poruke

- Deca su videla vrlo jasnu poruku. Naučili su da se boje spaljivanja ako se zaljube u "pogrešnu" osobu... - rekla je Veljača

  • 15
Jelena Veljača, Karneval

Printskrin: TV Prva, Youtube

U hrvatskom gradu Imotskom na karnevalu koji se tradicionalno održava svake godine spaljena je figura gej para s usvojenim detetom, a ovaj događaj osudila je Jelena Veljača (38).

Postpak spaljivanja je tradicija stara 150 godina koja podrazumeva "spaljivanje krivca za ono loše što se dogodilo protekle godine". Nakon što je javno osudila pomenuti događaj, Veljača je dobila sramne poruke.

- Činjenicu da neko ima potrebu da spali simbole homoseksualnog para s detetom, što je vrlo očigledno usmereno na konkretan par koji se godinama bori za pravo usvajanja ili udomljavanja dece, a samim tim mi se taj čin čini potencijalnim krivičnim delom pretnje smrću, osuđujem i smatram znakom teške psihopatologije - započela je priču Jelena.

- Činjenica da se to dogodilo pred celom zajednicom koja uključuje i decu predškolskog i školskog uzrasta, taj događaj je ujedno i psihičko zlostavljanje dece. Deca su videla vrlo jasnu poruku. Naučili su da se boje spaljivanja ako se zaljube u "pogrešnu" osobu. Naučili su da je nasilje ok, ako je preko puta nešto što ne razumemo - rekla je Veljača.

- Naučili su da je fizičko nasilje prihvatljivo, čak i poželjno. Naučili su da ne treba da postoji kontrola frustracije, samo spališ nekog kad te nervira. Naučili su puno o strahu. Osetili su ga. Istraumirana su. Naučili su da će ih sopstveni otac spaliti ako usvoje dete sa svojim partnerom ili partnerkom ukoliko su istog pola. Naučili su da treba da ih bude sramota njihovih autentičnih osećanja. Naučili su da njihova zajednica aplaudira nasilju - objansila je Jelena.

- U ovom slučaju nepoznavanje tradicije i običaja manje osuđujem od činjenice da su istraumirana deca. Nadam se da će država reagovati - zaključila je Veljača.

Samo nekoliko sati nakon što je javno osudila i iznela svoje mišljenje o spaljivanju gej para sa usvojenim detetom, Jelena je na Instagram storiju objavila uznemirujuću poruku koju je dobila.

Jelena Veljaca, BLUR

Printskrin: Instagram/jelka12

- Sa svojim feminističkim i pe*erskim s*anjima idi u propalu Ameriku i posipaj pamet, a ne ljudima sa Balkana koji su časni, pošteni i tradicionalni. Sram te bilo! Zapamti polupismena kokoško, za ženu je kuća, varjača i deca da ih odgaja. Od kad ste dobile pravo glasa svet je krenuo nizbrdo. Sram te bilo! Gde si videla da je normalno da se pe*eri žene i budu zajedno. Alo glavo luda, je l imaš bar malo osnovnog znanja pa da skontaš da pe*eri ne mogu imati decu. Razumeš, muškarac ne može da zatrudni, stoga nije ni normalno da ih odgajaju - glasila je poruka koju je Jelena dobila.

- Laku noć Hrvatska - napisala je Jelena kao komentar na skandalozne poruke.

Jelena Veljaca, BLUR

Printskrin: Instagram/jelka12

- Samo još čekam kako ćeš i za sebe slagati da si silovana pre deset godina, ali ti je trebalo hrabrosti da skupiš i izađeš u javnost i kažeš to - glasio je nastavak poruke.

Video: Hrvatska glumica o kolegama iz Srbije: Biković je pravi holivudski glumac

(I.T.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .....

    26. februar 2020 | 01:03

    A,ne nego najbolje da se oduseve,da prosto skacu od srece,da im bude puno srce,sta treba da se foliraju da su srecni zbog toga,da prihvataju,meni promisao na to budi gadjene,nek rade ko sta oce kuci,ali nemoj da propagirate neku odvratnu slobodu,aj onda svi da idemo goli po ulici,ili da pusimo cigare,ili da budemo alkosi ili da bauljamo po ulici drogirani,s....re mi se od ovih laznih umetnika sto hoce da nas nateraju da prihvatimo nesto sto nevolimo,ok kapiram da je neko takav sve je to ok ali batali pricu da sirimo javno promenu koja je kod nekog od boga,da neki pocnu da teraju modu

  • ati

    26. februar 2020 | 06:24

    Neka bude ko sta hoce. Ima pravo na to ali jelena nemoj srat. Osvajanje djece to nemoze sta ce onda djeca postat isto ko oni daj molimte protiv osvajanje djece sam i tocka.

  • Nekoizfrancuske

    26. februar 2020 | 10:23

    Seksualno opredeljenje i vera su stvari kojima se ljudi treba bave kod kuce, u privatnosti. Gej populacija sama izvlaci od nas tu netrpeljivost (da ne kazem mrznju) jer nam to rade ispred nosa (ljube, maze itd itd) da i nasa deca ili roditelji, to gledaju kao da je to normalno. Kad cemo se opasuljiti i reci glasno i jasno da sve sto nije spojka muskog i zenskog da nije normalno ili da je bolesno nego hocemo da furamo zapadni trend. Ovime gubimo sve, tradiciju (2 geja ce slaviti slavu !!!!!!), postojanje, karakter, SVE. Budite lezbejke i gejevi ali ne na nase oci !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA