≫ 

Andrija Jo i Neda Ukraden u velikom finalu Beovizije 2020

Završeno je prvo polufinalno veče i poznato je prvih šest finalista, finale Beovizije u nedelju

  • 37
Beovizija, finalisti Završeno prvo polufinalno veče Beovizije 2020/Printskrin:RTS

U petak je u RTS-ovom studiju u Košutnjaku održano prvo polufinalno veče Beovizije 2020. Nakon završenog SMS glasanja, proglašeni su i prvi finalisti. Šest kompozicija koje će se u nedelju u velikom finalu takmičiti sa preostalih šest koje će biti izabrane u subotu, u drugoj polufinalnoj večeri.

Imali smo priliku da vidimo 12 nastupa, a u velikom finalu našli su se: Igor Simić ("Ples za rastanak"), Andrija Jo ("Oči meduze"), Thea Devy ("Sudnji dan"), Neda Ukraden ("Bomba"), Marko Marković ("Kolači") i EJO ("Trag").

Inače, važno je napomenuti da RTS sav prihod od SMS glasanja na Beoviziji 2020, za sve tri večeri, daje u humanitarne svrhe, za decu obolelu od retkih bolesti (NORBS).

Kao što je poznato, pobednik finalne večeri predstavljaće Srbiju na Evrosongu 2020 u Roterdamu. Najveće svetsko muzičko takmičenje biće održano od 12. do 16. maja.

Ovogodišnja Beovizija, tačnije prvo polufinalno veče, imala je na samom početku veliko iznenađenje, s obzirom na to da su ovaj prestižni festival otvorili Tijana Bogićević i njen suprug Sing, koji živi u Americi i došao je u Srbiju specijalno za ovu priliku.

Otpevali su zajedno prošlogodišnju pobedničku pesmu "Arcade", a za to su dobili gromoglasan aplauz.

Tijana Bogićević, muž Sing Tijana Bogićević sa suprugom/Printskrin: RTS

Ovo je inače prvi put da je Tijana predstavila svog supruga, a on je, kako je rekao, počeo da prati Evroviziju nakon što je njegova supruga učestvovala na njoj.

Domaćini ovogodišnje Beovizije su Dragana Kosjerina i poznati švedski voditelj srpskog porekla Jovan Radomir.

Beovizija, Dragana Kosjerina, Radomir Dragana Kosjerina i Jovan Radomir domaćini Beovizije 2020/Printskrin: RTS

Takmičiće se ukupno 24 kompozicije; u večerašnjoj polufinalnoj večeri njih 12, a sutra narednih 12 kompozicija. Veliko finale Beovizije je u nedelju, 1. marta, od 21 čas. 

Nastupi takmičara u prvoj polufinalnoj večeri

21:05 Prvi su nastupili EJO sa pesmom "Trag".

21:16 Milica Mišić nastupila je pod rednim brojem 2 sa pesmom "Kiša", za koju je tekst i muziku radila Saška Janković, odnosno Saška Janx.

Milica je najmlađa učesnica Beovizije, a juče je napunila svega 17 godina.

Beovizija, Milica Mišić Najmlađa učesnica Beovizije Milica Mišić/Printskrin: RTS

21:20 Pod rednim brojem 3 nastupio je Ivan Kurtić feat. Mistic Cello sa pesmom "Sabajle".

Kao što je poznato, Ivan je nekadašnji pobednik Pinkovih zvezda.

Beovizija, Ivan Kurtić Ivan Kurtić/Printskrin: RTS

Sa takmičarima su se u Green room-u ove večeri družila još dva prepoznatljiva lica RTS-a, voditeljka Kristina Radenković i voditelj Stefan Popović.

21:35 Četvrta po redu nastupila je 19-godišnja Thea Devy sa pesmom "Sudnji dan".

Sudnji dan Thea Devy/Printskrin: RTS

21:38 Grupa "Karizma" stiže pod rednim brojem 5, a njihova pesma nosi naziv "Ona me zna".

Karizma, Beovizija Karizma/Printskrin: RTS

21:43 Pod rednim brojem 6 ove večeri nastupio je Andrija Jo, jedan od najpopularnijih jutjubera, a predstavio se pesmom "Oči meduze".

- Imam želju da dokažem da i jutjuberi znaju da pevaju, tako da sam ja tu da demantujem one koji ih omalovažavaju - izjavio je popularni Andrija. Njegov nastup izgledao je svetski i moderno, poput nastupa jedne od najvećih muzičkih zvezda današnjice, a poruka pesme je: "Ne može kamen da plače".

Andrija Jo Andrija Jo/Printskrin: RTS

21: 54 Sanji Bogosavljević je nastup na Evroviziji već dobro poznat, jer je u čuvenoj "Molitvi" nastupila kao prateći vokal Mariji Šerifović na Evrosongu 2007 na kojem je Srbija i pobedila.

Nastupila je večeras pod rednim brojem 7, a otpevala je pesmu koju je napisao Vladimir Grajić "Ne puštam".

Sanja Bogosavljević, Beovizija Sanja Bogosavljević/Printskrin: RTS

21: 57 Redni broj 8 zauzeo je Marko Marković i njegovi simpatični "Kolači", a u jednom stihu kaže: "Dođi da te bata Mare vodi na kolače".

Marko Marković, Beovizija, Beosong Marko Marković/Printskrin: RTS

22:01 Deveti po redu prve polufinalne večeri Beovizije nastupio je Srđan Lazić sa pesmom "Duša i telo", kompozicijom nešto bržeg i modernijeg zvuka.

Srđan Lazić Beovizija, Beosong Srđan Lazić/Printskrin: RTS

22:17 Velika zvezda naše muzičke scene Neda Ukraden predstavila se sa pesmom "Bomba". Slavna pevačica imala je atraktivan nastup, a bila je u koži od glave do pete. Nastupila je pod rednim brojem 10.

Neda Ukraden Neda Ukraden/ Printskrin: RTS

22:24 Nakon Nede Ukraden svoj perfomans imali su Amvon duo i Bilja sa numerom "Raj". Zvuk violine je dao poseban šmek ovoj pesmi, a njihova numera predstavljena je pod rednim brojem 11.

- Večeras je pravo zadovoljstvo učestvovati na Beoviziji - rekla je Neda, koja je istakla da joj je ćerka Jelena najveća podrška.

Amvon duo i Bilja Amvon duo i Bilja/Printskrin: RTS

22:27 I za sam kraj prve polufinalne večeri Beovizije 2020, nastupio je Igor Simić, koji je izveo numeru "Ples za rastanak". Scenski nastup je bio posebno zanimljiv i jedinstven, a Igor je zajedno sa plesačicama bio u fluoroscentnom izdanju.

Kako je i sam rekao, prava UV bajka.

Igor Simić Igor Simić/Printskrin: RTS

Revijalni deo Beovizije

U revijalnom delu, dok je trajalo SMS glasanje, a potom se i sabirali glasovi, nastupili su Tijana Bogićević koja je i otvorila Beoviziju, Extra Nena koja je odala počast Ljiljani Petrović, prvoj predstavnici Jugoslavije na Evrosongu otpevavši njenu pesmu "Neke davne zvezde", Milan Stanković i Maya Sar.

Fantastične glasove udružile su Tijana i Maya, koje su otpevale čuveni hit "Hold Me Now" slavnog irskog pevača Džonija Logana, višestrukog pobednika Evrosonga.

Tijana Bogićević Tijana Bogićević je predstavljala Srbiju na Evrosongu 2017/Printskrin: RTS
Milan Stanković Milan Stanković predstavljao je Srbiju na Evrosongu 2010/Printskrin: RTS

Finale u nedelju

Podsetimo, u subotu od 21 čas biće održano drugo polufinalno veče Beovizije 2020, a nedelja, 1. mart, rezervisana je za veliko finale, kada će od 12 pesama jedna odneti nagradu i postati predstavnik Srbije na ovogodišnjem Evrosongu.

Video: Andrija Jo pred Beoviziju: I imam i nemam tremu, svi Jutjuberi su mi poželeli sreću

Video: Andrija Jo je spreman za Beoviziju, ali Goca Tržan mu ne da mira zbog jedne stvari

(Branka Bajić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    29. februar 2020 | 01:04

    Andrija se toliko veceras izblamirao sa nastupom da sam ostala šokirana. Kad aam cula prvi put pesmu dopao mi se ali on toliko ne zna da peva da je to jezivo. A najavljivao je ne znam kakav scenski nastup najbolji ikada vidjen a ono prosek. Užas stvarno veliko razočarenje. Čekam da vidim Uraganke sutra vece ako i one pobace bolje da ide ova Thea Davis bar se nije obrukala, mada od Uraganki očekujem bas dosta. Andrija UŽAS!

  • Vodolijax

    28. februar 2020 | 22:30

    Neda Ukraden je izgubila kompas sa ovom pesmom,a trubač Marković je pravio neviđenu galamu kao da je pesmu pravio Bregović sa onim njegovim sahranama.Fali još Dugić sa bačenim bombama,sve u svemu još jedan fijasko......

  • Zvele

    29. februar 2020 | 00:07

    Svega mi se najviše dopada Dragana Kosjerina, bože kakva je to ribetina .Sva je prirodna ma riba do bola .Pobednik je Dragana Kosjerina!!!!!!😍😍😍

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA