≫ 

Srpska glumica i hrvatski zavodnik bez ijedne reči demantovali priče o raskidu pred venčanje

Ruku za ruku par je stigao na otvaranje FEST-a, čime su pokazali da ljubav i dalje cveta, te da nema govora o razlazu

  • 7
Svečano otvaranje FEST-a

Jovana i Goran pozirali su zajedno na otvaranju FEST-a, Foto: ATA Images

Glumica Jovana Stojiljković (27) i njen kolega i emotivni partner Goran Bogdan (39) zablistali su inoć, 28. februara, na otvaranju 48. FEST-a.

Par je u Sava centar ušao držeći se za ruke, oboje su bili nasmejani, i to je bilo sasvim dovoljno da stave tačku na priče da se raskinuli veridbu, tik pred planirano venčanje.

Zbog velikog uzbuđenja nisu davali izjave, a Goran je pred ulazak u salu rekao da ima veliku tremu zbog predstavljanja filma "Otac".

Podsetimo, Jovana i Goran u vezi su više od godinu dana, a koliko je pažljiv dokazao je više puta.

Svojevremeno iznenadio Stojiljkovićevu velikim buketom cveća posle premijere "Nečiste krvi", u kojoj je ona briljantno odigrala glavnu ulogu, u Narodnom pozorištu.

Svečano otvaranje FEST-a

Jovana i Goran poziraju nasmejani, Foto: ATA Images

Podsetimo, FEST je svečano otvoren premijerom ostvarenja Srdana Golubovića "Otac" i uručenjem Beogradskog pobednika velikoj glumici Miri Banjac.

Sloganom "Skupljači emocija" FEST odaje počast legendarnom glumcu Bekimu Fehmijuu, a njegov sin Uliks, predajući prizanje Miri Banjac govorio je o važnosti festivala za sve koji su odrastali sedamdesetih i bili zaljubljeni u film, a za koje je "FEST bio prozor u svet".

Fehmiu je zahvalio što festival posvećen umetničkom radu njegovog oca, istakavši da je Bekimov odnos prema umetničkom činu stvaranju bio gotovo religiozan.

- Iskreno je mislio da umetnost može da promeni svet, da učini čoveka boljim. Verovao je da nam umetnost daje moć da progovorimo u ime onih čiji se glas retko čuje... A onda je izgubio veru u čoveka i u lekovitost svoje profesije - kazao je glumac.

Svečano otvaranje FEST-a

Par je zajedno duže od godinu dana, Foto: ATA Images

Primajući nagradu, Mira Banjac rekla je da je velika čast primiti priznanje od jednog Fehmijua.

- Hvala mom Beogradu koji me je prihvatio kao svoju sugrađanku. Hvala onima koji su smatrali da treba da budem pored onih koji su ovu nagradu dobili pre mene. Uvek sam trčala za velikima, mnogo sam trčala da bih završila ovaj moj kros večeras s vama - rekla je Mira Banjac, koju je publika pozdravila gromoglasnim aplauzom i stajaćim ovacijama.

Kroz enigmu od filma koju, kako je dodala, do danas nije odgonetnula, reditelji su imali veliku važnost.

Prigodnim In mememoriam video prilogom FEST je ukazao čast velikanima koji su otišli u prethodnoj godini, a među njima su bili Ana Karina, Bibi Anderson, Branko Lustig, Dušica Žegarac, Gordan Mihić, Igor Pervić, Kirk Daglas, Luk Peri, Piter Fonda, i domaći, legendarni Marko Nikolić, Mihailo Janketić, Neda Arnerić, Zoran Hristić...

Ceremoniju otvaranja vodili su glumci Jelena Gavrilović i Igor Ðorđević, a u sećanje na najpopularniji film Bekima Fehmijua "Skupljači perja" Gavrilovićeva je otpevala nekoliko romskih numera poput kultne "Ðelem, đelem".

U narednih deset festivalskih dana, publiku očekuje preko 300 projekcija u osam bioskopskih dvorana, 96 premijernih ostvarenja i program FEST Klasik, u čast Fehmijua i Nede Arnerić koja je nedavno preminula.

VIDEO: Počeo 48. FEST, Miri Banjac uručen "Beogradski pobednik" za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA