≫ 

"Ko je danas s nama? Gru, tu je": Održan memorijalni spust posvećen tragično stradalom reperu

Dalibor je poginuo 9. septembra 2019. godine na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun

  • 2

Tragično stradali reper, Dalibor Andonov Gru, danas bi proslavio 47. rođendan, te je njemu u čast na Kopaoniku organizovan memorijalni spust pod nazivom "Gru, tu je".

Spust je održan u organizaciji "Snoubord Srbija" i snoubord familije, među kojima su se našli i prijatelji začetnika hip-hopa u Srbiji, koji je poginuo u septembru prošle godine.

Pored poštovalaca Grua, spustu su prisustvovali i supruga Danica, reperi Niggor i Ajs Nigrutin, Edin Škorić, kao i mnogobrojni prijatelji sa kojima je godinama unazad voleo da provodi vreme baveći se ekstremnim sportovima.

Nakon memorijalnog spusta organizovan je i nastup di-dzejeva Nigora, Kolor Mena i Miloša, na platou "Rtanj". Spust je u Gruovu čast orgnaizovan u okviru MAC dodela nagrada.

Dalibor je poginuo 9. septembra 2019. godine na kajtingu kod Nautičkog kluba Zemun. Prema nezvaničnim rezultatima obdukcije, Gru je od jakih udaraca u vodu zadobio dva preloma kičme, nakon čega se udavio. Spasa mu nije bilo, iako su njegovi drugari sa kojima je bio na kajtingu brzo reagovali. Gru je bio iskusan u surfovanju kajtom i vozio ga je 20 godina.

Bio je ljubitelj adrenalina i ekstremnih sportova, motora, osnivač hip-hopa u Srbiji, voljen među kolegama i onima koji ga čak nisu ni poznavali, veliki čovek i Beograđanin koji nikada neće biti zaboravljen.

Podsećamo, na regionalnoj muzičkoj manifestaciji MAC 2020 (Music Awards Ceremony) bio je deo posvećen preminuloj hip-hop zvezdi. Gruovi prijatelji, kolege i mnogi drugi nekoliko minuta posvetili su zvezdi koja se nikada neće ugasiti - reperu koji je obeležio jedan period i uz čije pesme su mnogi odrastali, a neki će tek odrastati.

Tu su bili Tijana Dapčević, Bane MVP, Ivana Peters, Viktor Savić i mnogi drugi. Scena je bila preplavljena emocijama, a u pozadini je stajala sve vreme Gruova slika.

Video: Edin u suzama: Žao mi je što nisam otišao sa njim da vozimo kajt

(N.K/M.P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pendula

    8. mart 2020 | 15:50

    👏👏👏👏👏

  • Vodolijax

    8. mart 2020 | 15:57

    Meni je stvarno žao i njega i njegove porodice jer i ja sam doživeo porodičnu tragediju ali ja sam viđao samo njegove fotografije sa Kopaonika ili sa mora tako da je morao da pazi na takve opasne stvari ........nije to bio posao koji moraš da radiš da bi preživeo.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA