≫ 

Karleuša stala u odbranu Luke Jovića koji je zbog nedopustivog ponašanja dobio krivičnu prijavu

- Kakav sramni dirigovani medijski napad na Luku Jovića, momka od dvadestak godina, pominjanje njegovih "miliona" i stavljanje mete na čelo... - napisala je Jelena

  • 98
Jelena Karleuša, Luka Jović Karleuša je podržala Jovića, Foto: ATA images, Tanjug/AP

Nakon što je srpski fudbaler Luka Jović neodgovornim ponašanjem došao u centar pažnju, zbog kršenja samoizolacije, pop zvezda Jelena Karleuša podržala ga je javno na svom Intagram profilu.

Njenu poruku prenosimo u celosti.

- Kakav sramni dirigovani medijski napad na Luku Jovića, momka od dvadesetak godina, pominjanje njegovih "miliona" i stavljanje mete na čelo... Srpski tabloidi su još jednom dokazali da su bolesniji od bolesti i štetniji po Srbiju i od kineskog virusa -  napisala je Jelena na Instagramu.

Činjenice o tome šta je uradio Luka Jović

* Jović je nakon proglašenja vanrednog stanja u Republici Srbiji svojim privatnim avionom doputovao u Srbiju iz Madrida koji spada u visokorizična mesta po širenje korona virusa.

* Prekršio je obavezu da bude u karantinu i na taj način je rizikovao živote mnogih ljudi

* Luka je napravio krivično delo 248 Krivičnog zakonika, odnosno nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije. Prema članu ovog zakona, propisana kazna je novčana, ili zavor do tri godine

* Pravdao se da ima dozvolu Reala da otputuje u Beograd (što ne znači i dozvolu da krši karantin), a potom je optužio lekarsku komisiju da nisu obavili posao profesionalno, te da nije bio obavešten da mora da bude u karantinu, kao osoba koja dolazi iz jednog od najvećih žarišta korona virusa u svetu - Madrida

Izjava Luke Jovića na Instagramu

- Prvenstveno, jako mi je krivo što sam ja glavna tema ovih dana i što se uglavnom piše o meni, a ne o glavnim junacima ove krize, doktorima i medicinskim radnicima. Dok sam boravio u Španiji bio sam negativan na korona virus i odlučio sam da doputujem u Srbiju i pomognem i dam podršku našem narodu i budem blizu svoje porodice, u saglasnosti sa čelnicima mog kluba - napisao je Luka.

- Kada sam sleteo u Srbiju, još jednom sam testiran i bio negativan na korona virus. Jako mi je krivo što su neki ljudi neprofesionalno odradili svoj posao i nisu mi dali tačne instrukcije kako treba da se ponašam u samoizolaciji. U Španiji mi je bilo dozvoljeno da se krećem do apoteke i supermarketa kako bih mogao da nabavim potrebne namirnice, što nije slučaj ovde - istakao je.

- Izvinjavam se svim ljudima ako sam ih na neki način ugorozio i nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo sve ovo. Podrška Srbiji i držimo se zajedno - zaključio je Jović.

Sofija Milošević, Luka Jović Luka Jović i Sofija Milošević, Foto: Instagram/sofijamilo

Dokument koji je Jović potpisao po sletanju na beogradski aerodrom

Telegraf SPORT je došao u posed dokumenata koji dokazuje da je Jović nepotrebno i optužio lekare, koji rizikuju svoje živote, da su neprofesionalno obavili zadatak.

Jović ne samo da je bio upućen u to da je u obavezi da bude u karantinu, već je i potpisao dokument koji ga obavezuje na samoizolaciju.

U dokumentu piše i da je Jović dužan da se narednih 14 dana svakodnevno javlja nadležnom zavodu za javno zdravlje, radi praćenja njegovog zdravstvenog stanja.

Postoji i opcija da Jović nije pročitao šta je potpisao, te da možda, zaista, nije znao kako treba da se ponaša.

Pogledajte i dokumenta na kojima je Jovićev potpis:

I Ana Brnabić reagovala

Jovićev prestup izazvao je reakciju vrha države, najpre je premijerka Ana Brnabić isprozivala fudbalere koji su prekršili karantin, iako dolaze iz najugroženijih područja. Nije ih imenovala, ali se kasnije ispostavilo da je mislila na Jovića i Nikolu Ninkovića. Kasnije se oglasio i Aleksandar Vučić, koji je takođe kritikovao fudbalere, i najavio da ih čeka zatvor ukoliko još jednom prekrše samoizolaciju.

Zbog prekršenog karantina protiv Jovića je podneta krivična prijava u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu i preti mu čak i kazna zatvora.

Video: Vučić indirektno prozvao Luku Jovića: Mladići milioneri misle da mogu sve, biće strogo kažnjeni!

(D. J.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ja

    20. mart 2020 | 13:44

    ova samo misli na fudbalere

  • Peca

    20. mart 2020 | 13:31

    E kad te ovakva "moralna gromada" brani,onda treba ozbiljno da se zapitas...

  • X

    20. mart 2020 | 13:17

    Da li si sta donirala od onih para koje imas? Da li je ovaj bezmozgovic isto to uradio? Citam svakodnevno kako u CG njihovi sportski radnici, sportisti, pevaci, privatnici, pa cak i politicke partije doniraju novac...Samo ovde jos nije zabiljezn niti jedan takav slucaj osim negativnih stvari koje stizu od istih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA