≫ 

Jake reči Slobode Mićalović Americi na godišnjicu bombardovanja Srbije: Tvojoj deci ne želim smrt...

Pored Slobode, mnoge poznate ličnosti poslale su snažnu poruku na dan kada je počelo NATO bombardovanje

  • 15
Bombardovanje srbije, poznati Foto: ATA Images, S. Pikula, Nikola Tomić

Na današnji dan, 24. matra, 1999. godine počelo je NATO bombardovanje Savezne Republike Jugoslavije, a mnoge poznate ličnosti ovim povodom poslale su snažnu poruku i setile se ovog tužnog i strašnog perioda.

Bombardovanje je je završeno 10. juna 1999. godine, a tokom 78 dana trajanja prema nezvaničnim podacima poginulo oko 2.500 civila i oko 1.000 službenih lica, vojnika i policajaca.

Ljudi tokom bombardovanja strahovali su za svoje, i živote svojih najmilijih, a najgore sećanje koje stvara gorak ukus i vraća osećaj straha za opstanak bio je zvuk vazdušne opasnosti.

Glumica Sloboda Mićalović je svojom objavom poručila da Srbi ne zaboravljaju godišnjicu bombardovanja, ali da nikoga ne mrze i ne žele mu smrt.

- Ameriko, na dan kada se navršava dvadeset prva godina od dana kada si ti decu mog naroda počela ubijati, tvojoj deci ne želim smrt, već život. U tome je razlika između mog i tvog naroda - piše na fotografiji koju je objavila glumica.

Sloboda Mićalović Objava Slobode Mićalović, Printskrin: Instagram/sloboda_micalovic_boba

Pored Slobode, glumica Jelisaveta Orašanin, pevači Sloba Radanović, Katarina Grujić, Seka Aleksić, Kristina Kija Kockar, Katarina Živković... i mnogi drugi poslali su snažnu poruku koja glasi: "Da se ne zaboravi".

Glumac Miloš Biković za Telegraf.rs svojevemeno pričao je o bombardovanju.

- Ja sam bio u Beogradu kada je počelo bombardovanje. Sećam se da je bila ta neizvesnost, strah... Taj zvuk vazdušne opasnosti koji je negde urezan ostao svima nama u kolektivnom sećanju. Za mene je to bilo onako jedno vreme neizvesnosti i straha, ali i vreme solidarnosti i ljudske zbliženosti koja nam je pomogla da prođemo kroz te momente - rekao nam je Biković pre godinu dana.

Video: Miloš Biković: Taj zvuk vazdušne opasnosti mi i dan danas odzvanja u ušima

(D. Janković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savetnik

    24. mart 2020 | 20:26

    ”Rat protiv Srba nije više samo vojni sukob. To je bitka između dobra i zla, između civilizacije i varvarstva". (Toni Bler, britanski premije)

  • Vosa

    24. mart 2020 | 20:39

    Istina. Samo sto su varvari anglosaksonci s njim i Klintonom na celu!

  • P

    24. mart 2020 | 22:47

    Da bog da im se hiljadostruko vratilo...!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA