≫ 

Izvršitelji upali u kuću Halida Muslimovića zbog duga od 32.500 evra

Spor između bosanskog pevača i njegovog saradnika iz Jagodine star je skoro 30 godina, pošto traje od 1992. godine

  • 4
Halid Muslimović Halid Muslimović, Foto: Nikola Tomić

Sudski izvršitelji hteli su 6. februara da oduzmu pokretnu i nepokretnu imovinu pevaču Halidu Muslimoviću (59), kako bi na taj način isplatili dug prema Erminu Erku Elezoviću od 32.500 evra, piše Kurir.

Međutim, postupak je bio neuspešan jer bosanski pevač u svom domu u Prijedoru nema nikakvu imovinu, navode.

- Kod Osnovnog suda u Prijedoru u toku je izvršni postupak tražioca izvršenja Elezović Ermina iz Jagodine protiv izvršenika Halida Muslimovića iz Prijedora radi naplate novčanog potraživanja. Obaveštava se tražilac izvršenja (Ermin) da prilikom izlaska na lice mesta sudski izvršilac nije našao pokretne stvari koje mogu biti predmet zaplene. Tražilac izvršenja može u roku od tri meseca da predloži ponovno sprovođenje plenidbe tako što će predložiti novi predmet i sredstvo izvršenja - stoji u zaključku sudije Vanje Mehadžić.

Podsetimo, spor između bosanskog pevača i njegovog saradnika iz Jagodine star je skoro 30 godina, pošto traje od 1992. godine.

Osnovni sud u Prijedoru doneo je odluku o usvojenju zahteva za izvršenje koji je podneo Ermin Erko Elezović, a po kom Halidu Muslimoviću treba da se popišu, procene i prodaju sve pokretne stvari radi naplate potraživanja od 32.000 evra.

Prijedorski sud ustanovio je da ne postoji drugi način da Muslimović isplati dug prema Elezoviću star skoro 30 godina, te da je neophodno da se oduzmu pokretne stvari iz njegovog domaćinstva, kao i vozni park, i da to bude prodato na aukciji.

Ermin je uplatio neophodna sredstva po ugovoru, ali pevač navodno nikada nije ispoštovao svoj deo dogovora. Zbog toga je Elezović podneo tužbu, a Apelacioni sud je presudio da je Muslimović dužan da mu plati 32.500 evra odštete. Halid je to uporno izbegavao, pa je Ermin zatražio da mu se zapleni imovina i tako naplati svoje potraživanje.

Bosanska zvezda je nedavno ugasila izdavačku kuću „Haliks“, iako je ona odlično poslovala, kako bi izbegao plaćanje svojim poveriocima, naveli su nedavno mediji.

Podsetimo, Halid je jednom prilike za bosanske medije istakao da je cela priča izmišljena od strane Ermina Elezovića.

- Ma, kakvo oduzimanje imovine? Ermin Elezović laže i blefira. Čovek mi duguje pare koje sam pozajmio kad je meni bilo najteže, za vreme rata. Sud je prihvatio neke stvari koje nemaju veze s tim postupkom. Bio sam nemoćan u Jagodini i oni su radili šta su hteli. Došlo je do toga da oni to ne mogu realizovati. On je jedan običan krpelj, lešinar, laže - rekao je Halid za Avaz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 👌🏼

    28. mart 2020 | 11:07

    Mnogo je to para da bi covjek javno govorio, eh moj jarane sta ti pravis od sebe po stare dane i svoje popularnosti. Lazima su kratke gace i kad tad izadju na povrsinu.

  • Zasto

    28. mart 2020 | 13:59

    Cemu vise napadi na divnog coveka i humanistu kakav je Halid? Covek ima karijeru bez mrlje, divnu porodicu...zasto bi on bilo kome dugovao? U pitanju je velika zvezda a ne neki anonimus koji ne zaradjuje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA