≫ 

Prijatelji Natalije Lazić, učesnice emisije "Ja imam talenat", u suzama zbog njene smrti

Bivša učesnica šou programa "Ja imam talenat" preminula je u nedelju 19. aprila u zemunskoj bolnici

  • 1

Nekadašnja učesnica šou programa "Ja imam talenat" Natalija Lazić iz Obrenovca, preminula je u nedelju 19. aprila u zemunskoj bolnici. 

Natalija se od najranijeg detinjstva bavila muzikom. Najviše je volela i sa posebnom energijom pevala je tradicionalnu narodnu muziku, o čemu govore i njeni prijatelji i saradnici koji i dalje ne mogu da se pomire sa činjenicom da su izgubili jedan anđeoski glas.

- Natalija je bila jedan divan pevač, profesionalac koja je izlazila u susret svim zahtevima koje god da smo imali u okviru našeg centra. Predlagala, želela da učestvuje i pevala fantastično. Neponovljivo zaista.  Ja i dalje ne mogu da verujem da o njoj pričamo na ovakav način. Za sve ove godine koliko je poznajem ni sa kim se nije posvađala, Bila je divan prijatelj, divan čovek, predosetljiv, bez obzira što je bila vrhunski profesionalac svog zanata. Pesma koju sam naučio da sviram sa njom je "Bela vilo", mislim da to nikada neću svirati - kroz suze priča Željko Šišič, Natalijin prijatelj i saradnik - šef orkestra COTIK "Tent" Obrenovac.

Ni Natalijina prijateljica i saradnica Sanja Nikolić, ne može da se pomiri sa činjenicom da njenog "sunca" više nema.

- Rođena je za scenu. Anđeoskog glasa, i pojavom koja pleni i osmehom koji ne može da se zaboravi. Ljudi su na koncerte dolazili jer su znali da će videti zemaljskog anđela. Zahvalna sam joj. Zvala sam je sunce, ona je bila moje sunce - sa suzama u očima ispričala je Natalijina prijateljica  Sanja Nikolić, članica pevačke grupe "Đurđe" čiji je rukovodilac bila upravo Natalija.

Natalija Lazić rođena je 11. januara 1991. godine u Beogradu. Muzikom je počela da se bavi još u osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" u Obrenovcu. Sa petnaest godina priključuje se pevačkoj grupi KUD-a "Dragan Marković" Zabrežje. Ljubav prema francuskom jeziku razvila je još u srednjoj školi gde je bila članica gimnazijske grupe "Krug 6", koja je predstavljala Srbiju na festivalima u Francuskoj i Kanadi.  2012. godine postaje član gradskog hora "Obrenovačke devojke", iste godine kao studentkinja francuskog jezika i knjževnosti sa svojim prijateljem Petrom Rašićem široj publici predstavlja se u polu finalu šoua "Ja imam talenat". Pohađala je radionice tradicionalnog pevanja "Bistrik" koju vodi Biljana Krstić. U martu 2018. osvojila je prvu nagradu na takmičenju za frankonovu pesmu. Mnogi će je pamtiti i kao profesora francuskog jezika Osnovne škole "14. oktobar". Natalija se poslednji put poklonila obrenovačkoj publici 6. marta 2020 na porslavi 50 godina Termoelektrane Nikola Tesla, pesmom "Karanfil se na put sprema".

24. marta 2020. Nataijin život se menja, saznanjem da boluje od leukemije i njeno lečenje počinje odmah. A nakon nekoliko dana provedenih u bolnici postaje pozitivna i na korona virus, gde je 19. aprila izgubila bitku za život u zemunskoj bolnici. Obrenovčani će je pamtiti kao jednu nasmejanu, vedru devojku punu života koja je svojim glasom znala da dopre do svakoga koje sluša.

(Marko Pantić/RTV MAG)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA